Iza rešetaka // Nakon svađe u polju, uzeo pištolj i ispalio mu hitac u glavu, još dvaput ga promašio, pokušao ‘dokrajčiti’ nožem

10:25h
0
policija Pomahnitali 65-godišnjak završio je iza rešetaka // Ilustracija
Ilustracija // Foto: arhiva

Pokušaj teškog ubojstva dogodio se u ponedjeljak poslijepodne u Gabajevoj Gredi. Pomahnitalom 65-godišnjaku prijeti višegodišnja kazna zatvora. Dobra je vijest da je ranjeni 51-godišnjak, iako i dalje u teškom stanju, izvan životne opasnosti.

Koprivničko-križevačka policija kazneno je prijavila 65-godišnjeg muškarca za pokušaj teškog ubojstva i ilegalno posjedovanje pištolja.

Utvrđeno je da je upravo on u ponedjeljak oko 15.30 sati u polju u Gabajevoj Gredi, nakon kraćeg verbalnog sukoba, iz pištolja ispalio hitac u 51-godišnjaka kojim ga je pogodio u glavu. Kad je ranjeni muškarac pokušao pobjeći, pomahnitali 65-godišnjak još mu je dvaput zapucao u pravcu leđa, no hici su ga, na sreću, promašili.

Nakon što nije uspio u svojoj namjeri ubojstva, a očito je ostao bez metaka, 65-godišnjak se vratio kući, uzeo nož i vratio se u polje. Želio je “dokrajčiti” nesretnog 51-godišnjaka. U tome ipak nije uspio jer je na mjesto događaja u međuvremenu stigla policija koju je netko alarmirao.

Pretragom kuće, pripadajućih objekata i vozila 65-godišnjaka kod njega je pronađen i oduzet pištolj, dvije puške, 230 komada raznog streljiva, 58 komada lovačkih patrona i tri optička ciljnika.

“Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teškog ubojstva u pokušaju i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu i predan je pritvorskom nadzorniku”, istaknula je Dijana Žagar iz Ureda načelnika koprivničko-križevačke policije.

Za ta kaznena djela 65-godišnjaku prijeti višegodišnja kazna zatvora. Dobra je vijest da je ranjeni 51-godišnjak, iako i dalje u bolnici leži u teškom stanju, izvan životne opasnosti.