Drama

IZBJEGNUT MASAKR Polio kuću benzinom da zapali i sebe i cijelu obitelj, ukućani ga svladali

Kako navode iz Županijskog državnog odvjetništva, nakon verbalnog i fizičkog sukoba s bivšom suprugom, držeći u rukama kanistar s benzinom više puta je zaprijetio da će zapaliti nju i cijelu kuću.

17:00h
0
Ilustracija // Vatrogasci diljem županije ove godine imaju puno manje posla nego lani
Ilustracija // Foto: arhiva

Sutkinja Županijskog suda odredila je istražni zatvor 48-godišnjaku koji je zamalo zapalio svoju kuću i cijelu obitelj.

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 30. studenog provelo prvo ispitivanje uhićenog 48-godišnjaka koji je 28. studenog 2019. u obiteljskoj kući u okolici Čakovca skoro napravio pravi masakr.

Kako navode iz Županijskog državnog odvjetništva, nakon verbalnog i fizičkog sukoba s bivšom suprugom, držeći u rukama kanistar s benzinom više puta je zaprijetio da će zapaliti nju i cijelu kuću, a potom u prisutnosti šestero ukućana počeo iz kanistra prolijevati benzin. Tada je i krenuo prema kaminu u namjeri da prolije benzin po vatri i time izazove požar, ali su ga ukućani uspjeli spriječiti i udaljiti iz kuće.

– Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 48-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja i dovršenja pokušanog kaznenog djela – kažu iz Županijskog državnog odvjetništva.

čitam...