26 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
U Kloštru Podravskom

JEDINSTVENI PROJEKT Festival žena iz ruralnih područja predstavit će život 13 žena iz cijele županije uz bogat program
J

Manifestacija će se održati 1. lipnja u Školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Kloštar Podravski.

Ne propustite

Žena s područja cijele županije, njih 13, ove će godine nastupiti na tradicionalnom 13. festivalu žena iz ruralnih područja. Kako su naglasili iz županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova, manifestacija će se održati 1. lipnja u Školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Kloštar Podravski.

Festival se održava pod visokim pokroviteljstvom pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić. Ovo je jedinstveni projekt u Republici Hrvatskoj, koji daje priliku ženama za pojedinačnu prezentaciju njihovog života, hobija, preokupacija, svestranosti, kreativnosti i društvene aktivnosti, a u okviru promicanja ravnopravnosti spolova i ljudskih prava. Naglasak je na prikazu različitosti života žena u ruralnom prostoru.

– Festival nema natjecateljski karakter, a sudjeluju žene koje znaju prepoznati priliku za prezentaciju sebe osobno i svega što čini njihov život sadržajnim; od svojih primarnih zanimanja i hobija, preko društvenog angažmana do životnog poslanja i poruka koje svojim sudjelovanjem prenose. Sve sudionice imaju jednaku priliku i uvjete u prezentaciji na štandu, koji uređuju sukladno svojoj životnoj priči. Njihovo pojedinačno predstavljanje na pozornici u posebno svečanoj i dirljivoj formi prati video film, koji je nastao u njihovim domovima. Naglasak je na njihovim posebnostima, što se kroz priznanja i posebno nagrađuje – najavljuju organizatori.

Riječ je o manifestaciji čija je idejna začetnica Verica Rupčić, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova. Festivalom će se ujedno uveličati proslava Dana Općine Kloštar Podravski. Samo razgledavanje štandova i degustacija na štandovima počinje u 17 sati, a otvorenje festivala zakazano je za 18 sati.

Na Festivalu sudjeluje 13 žena s područja cijele županije: iz Kloštra Podravskog, Kalinovca, Kunovec Brega, Reke, Velike Mučne, Podgajca kod Križevaca, Molvi, Podravskih Sesveta, Gotalova u općini Gola, Rasinje, Ferdinandovca i Međe u Svetom Petru Orehovcu.

Festival žena iz ruralnih područjaizbor naj žene
Ilustracija, arhivska // Foto: Đuro Grčić

Humanitarni karakter

– Već tradicionalno festival ima i humanitarni karakter pa će u predvorju dvorane članice i članovi Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice iz Koprivnice. Oni će izložiti svoje uratke te će posjetitelji dobrovoljnim prilozima pomoći rad njihove udruge – istaknuli su organizatori.

Dodajmo kako će u parku ispred škole održati se kiparska kolonija, a bit će i štandova ispred ulaza u dvoranu gdje će se sa svojim proizvodima predstaviti obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja Općine Kloštar. Za kulturno-umjetnički program pobrinut će se GS Gorbonuk, Folklorna udruga Kloštar Podravski i KUD Prugovac.

– Ove godine ima puno novosti pa će biti prisutni i posebni gosti predvođeni načelnikom Općine Novigrad Podravski Zdravkom Brljekom, kao domaćinom „Susreta četiriju Novigrada“ te će na Festivalu biti gosti iz Novigrada Istarskog, Novigrada na Dobri, Novigrada Dalmatinskog i Novigrada Podravskog – najavljuju organizatori.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024

FOTO/VIDEO Podravci u Berlinu rade pravu feštu, razvili hrvatsku zastavu dulju od 100 metara

Spektakularno je u Berlinu, gdje Hrvatska u 18h igra prvu utakmicu Europskog prvenstva protiv Španjolske. Tamo je oko 100.000 hrvatskih...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×