9.3 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Parlamentarni izbori 2024.

[IZBORI] Jakšić, Sobota, Lacković i Golubić idu u Sabor, evo tko je od njih dobio koliko glasova birača
[

Kao što je poznato, na izborima se moglo i preferencijalno glasovati, odnosno birači su mogli zaokružiti točnog kandidata na listi kojeg žele vidjeti u Saboru

Ne propustite

Parlamentarni izbori su pri kraju, obrađeno je oko 88 posto glasova, a već je sada izgledno tko će od političara iz Koprivničko-križevačke županije ući u Sabor.

Iz IV. izborne jedinice bit će to Mišel Jakšić (SDP i partneri), Darko Sobota (HDZ i partneri) i Željko Lacković (Domovinski pokret i partneri), a iz II. izborne jedinice Tomislav Golubić (SDP i partneri).

Kao što je poznato, na izborima se moglo i preferencijalno glasovati, odnosno birači su mogli zaokružiti točnog kandidata na listi kojeg žele vidjeti u Saboru. Tako je moguće i vidjeti tko je od naših političara dobio najviše glasova birača.

Tako je Jakšić dobio 11.947 glas, Sobota je skupio 1921 glas, Lacković 4332 glasa, a Golubić 614 glasova. Te će se brojke još promijeniti kada bude obrađeno 100 posto glasova.

Vrijedi spomenuti da je od nabrojanih političara Željko Lacković skupio dovoljno preferencijalnih glasova da uđe u Sabor, iako je na listi bio na šestom mjestu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Digitalno doba

FOTO/VIDEO Najbolje fotografije Ivana Brkića kroz 20 godina karijere privukle brojne znatiželjnike u Galeriju

Izložba fotografija Ivana Brkića, poznatog koprivničkog fotografa, otvorena je u Galeriji Koprivnica. Djelić njegova opusa, koji broji više od 700...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×