25.4 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Izbori za EU parlament // Odaziv slab, naša je županija među posljednjima prema izlaznosti
I

Ne propustite

U Koprivničko-križevačkoj županiji danas do 16 sati na izbore za Europski parlament izašlo je tek 15,20 posto građana, dok je u cijeloj zemlji na birališta izašlo samo 16,45 posto birača.

Pravo glasa u županiji ima 95 tisuća birača, koji kandidate biraju na 254 biračka mjesta, a do 16 je sati na izbore izašlo njih 14.449.

Najveći je postotak izlaznosti zabilježen u Križevcima, 20,50 posto, slijedi Koprivnica s 15,67 posto, dok je u Đurđevcu do 16 sati svoju građansku dužnost ispunilo 13,52 posto birača.

Od općina, najviše je birača, njih 21 posto, izašlo u Gornjoj Rijeci, a najmanja je izlaznost u Rasinji, samo 8,30 posto.

Do 11 sati smo držali lanjski neslavni rekord te imali najmanju izlaznost od samo pet posto, no kako dan odmiče sve je više birača ipak odlučilo doći na birališta.

– Za sada, prema mojim saznanjima, nije bilo nikakvih problema ni incidenata na biralištima, a izlaznost na izbore je i dalje mala, ali kako se bliži večer, ta se brojka uglavnom povećava – kazao je Damir Ronić, predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva.

Prema njegovim riječima, lani je na izborima za Europski parlament u Koprivničko-križevačkoj županiji na birališta izašlo samo 19,6 posto birača, što je bila najniža izlaznost u Hrvatskoj.

Trenutno, prema podacima Državnog izbornog povjerenstva, najmanja je izlanost u Međimurskoj županiji, gdje je do 16 sati izašlo 13,59 posto građana, slijedi Krapinsko-zagorska županija s 14,97 posto te Osječko-baranjska s 15 posto.

Najveću izlaznost pak bilježi Karlovačka županija s 20,14 posto, Ličko-senjska s 20,10 posto, dok je u gradu Zagrebu do 16 sati glasovalo 18,20 posto građana.

Birališta se zatvaraju u 19 sati pa još uvijek ima vremena za ispunjenje građanske dužnosti.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U Križevcima

Biciklom uzeo prednost traktoristi pa završio u bolnici, kaznu će na kraju dobiti i vozač traktora

Još jedna nesreća dogodila se jučer, ova u 15.28 u Križevcima u Koprivničkoj ulici. Kako doznajemo u policiji, 54-godišnjak...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×