4 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Izbori za radničko vijeće // PPDIV uvjerljiv, Ksenija Horvat: Podravkaši su honorirali naš rad
I

Ne propustite

PPDIV je osvojio 10 od ukupno 15 mjesta u radničkom vijeću. Tri mjesta pripala su Nezavisnom sindikatu Podravke, a dva Sindikatu radnika koncerna Podravke. Izlazak na izbore bio je veći od 50 posto.

Na jučerašnjim redovnim izborima za članove radničkog vijeća koprivničke Podravke d.d. uvjerljivu pobjedu odnio je PPDIV – od 15 mjesta osvojio je njih deset. Tri mjesta pripala su Nezavisnom sindikatu Podravke, a dva Sindikatu radnika koncerna Podravke (SINPOD).

Na izborima je glasovao 1621 radnik od ukupno 2928 radnika upisanih u popis birača. Sindikat PPDIV Podravke dobio je 1016 glasova, za Nezavisni sindikat Podravke glasovalo je 326 birača, dok je SINPOD skupio 221 glas.

– Zahvaljujem svim radnicama i radnicima Podravke koji su iskoristili svoje biračko pravo i izašli na izbore za svoje predstavnike u radničkom vijeću. Izlazak je bio veći od 50 posto od ukupnog broja radnika s pravom glasa i to je u našim hrvatskim okolnostima, kad su svako malo nekakvi izbori, respektabilan odaziv. Povjerenje koje je prilikom ovih izbora dobio Sindikat PPDIV također je značajno jer smo osvojili 10 od ukupno 15 mjesta u radničkom vijeću. Vjerujemo da su ovakvim rezultatom naše kolege Podravkaši na neki način honorirali naš dosadašnji rad, međutim za nas ova pobjeda znači prije svega daljnju ozbiljnost i preuzimanje odgovornosti za položaj Podravkinih radnika – istaknula je Ksenija Horvat, glavna sindikalna povjerenica PPDIV-a Podravke.

Kazala je kako su vremena iza njih bila poprilično turbulentna.

– Naglasak je bio stavljen na smanjivanje troškova poslovanja što je rezultiralo i restrukturiranjem radne snage, a što nam budućnost nosi vidjet ćemo. Sindikat PPDIV ima posloženu infrastrukturu, stručnjake iz područja ekonomije i radnog i trgovačkog prava tako da sam sigurna da ćemo u interesu radnika znati na ispravan način odgovoriti na sve izazove. Bilo da će se u vremenu pred nama naglasak stavljati na daljnja restrukturiranja, ili moguće promjene u vlasničkoj strukturi – dodala je ona i otkrila kakvu bi Podravku voljela vidjeti u budućnosti.

– Očekujemo zapošljavanje novih mladih kadrova i u proizvodnji i nadgradnji, odgovoran menadžment koji će napokon shvatiti da suodlučivanje radnika u poduzeću nije samo ‘pro forma’ i nužno zlo koje propisuje zakon, već put kojim se u kompaniji stvara kvalitetan suživot svih zaposlenih s ciljem postizanja još uspješnijeg poslovanja – završila je K. Horvat.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

UZBUNE I SLAVLJA U HRVATSKOJ SAHARI

FOTO/VIDEO Anđela Lenhard Antolin predstavila svoju knjigu priča za najmlađe inspiriranu đurđevačkim posebnostima

Anđela Lenhard Antolin, poznata đurđevačka novinarka u Gradskoj je knjižnici predstavila svoju knjigu priča za djecu "Uzbune i slavlja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×