23.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
radovi

Izgradnja ceste i komunalne infrastrukture u Poslovnoj zoni A-sjever u Đurđevcu privući će investitore i investicije
I

Vrijednost projekta je gotovo 11 milijuna kuna od kojih nešto manje od 9 milijuna kuna sufinancira Europska unija.

Ne propustite

Na prostoru Poslovne zone A-sjever koja se nalazi se na izlazu iz Đurđevca u smjeru Virovitice uz državnu cestu D2, u tijeku su radovi na izgradnji ceste te podzemni radovi, odnosno povlačenje infrastrukture, plina, kanalizacija, vode i jednog dijela struje.

Vrijednost projekta je gotovo 11 milijuna kuna od kojih nešto manje od 9 milijuna kuna sufinancira Europska unija. Izgradnjom sveukupno 7.475,68 m² ceste s pratećom infrastrukturom unutar poduzetničke zone A sjever stvorit će se potrebna zajednička infrastruktura i cestovna dostupnost parcela u zoni.

– Unatoč situaciji koja je trenutno u Hrvatskoj, ne stajemo s infrastrukturnim projektima. Zahvaljujem se domaćoj tvrtki Bistra koja je izvođač radova, dobro nas služe vremenske prilike, te i na ovom gradilištu radovi izvrsno prate dinamiku izvođenja. Uskoro ćemo imati spremnih 23 hektara u komadu poduzetničke zonu za nove investitore. Ovaj projekt se priprema jako dugo. S ovim europskim sredstvima su potpuno opravdane sve investicije koje su prethodile ovom potpisivanju ugovora – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Istaknuo je kako je projekt financiran većinom iz Europskih sredstva, dodavši kako provedba Europskih projekata nije upitna.

– Nužno je održati građevinsku aktivnost u gradu i dati poticaje gospodarstvu – rekao je te dodao kako sva su sva gradilišta aktivna te da u Gradu Đurđevcu radovi ne staju, a pri tome se poštuju sve propisane mjere zaštite.

– Poduzetničke zone koje smo imali do sada nisu kapacitetom, opremljenošću ni veličinom bile dorasle nekoj ozbiljnijoj investiciji kakvu mi želimo u našem gradu. Lokacijski zona je odlična i zbog toga što se brza cesta svakim danom sve bliže primiče Bjelovaru, a postoji i trasa ucrtana u planovima za brzu cestu Đurđevac-Bjelovar. Prometna povezanost te sve one mjere koje daje Đurđevac preduvjeti su za investitore i investicije – dodao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković te je poručio kako bi htio da prioritet imaju oni investitori koji već djeluju na području Đurđevca.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Lice godine Sjeverozapadne Hrvatske

FOTO Mlada Rebeka Vidić stala je pred naš objektiv i otkrila sve čari modelinga: Za postati miss važnija je kultura i obrazovanje od ljepote

Mlada, lijepa, uspješna i skromna Rebeka Vidić iz Virja nedavno se okitila titulom Licem godine Sjeverozapadne Hrvatske. Pobjednička titula, uz...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×