11.7 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
za osobe s invaliditetom

Izgradnjom lifta zgrada gradske uprave pristupačnija građanima
I

Lift je izgrađen i služi svojoj svrsi, a to je da olakša pristup službama koje su ovdje upravo zbog svojih građana.

Ne propustite

Ludbreška gradska uprava, ali i druge službe, poput porezne uprave, smještene su u zgradi koja je, nažalost, nepristupačna za osobe s invaliditetom.

– Projekt izgradnje lifta, a to je ujedno bila i jedina moguća opcija za rješavanje ovog problema, nažalost nije naišao na potporu Ministarstva – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

S obzirom da se financijska potpora projektima rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom temelji na sredstvima osiguranim u Državnom proračunu Republike Hrvatske, Ministarstvo hrvatskih branitelja, u okviru raspoloživih sredstava u Državnom proračunu za 2021. godinu nije bilo u mogućnosti financijski poduprijeti svaki prijavljeni korak, obavijest je na stranicama Grada.

– Lift je izgrađen i služi svojoj svrsi, a to je da olakša pristup službama koje su ovdje upravo zbog svojih građana. Žao nam je što Ministarstvo nije uvidjelo značaj ovog projekta, ali zato je tu jedinica lokalne samouprave kojoj je cilj biti što pristupačnija svojim građanima. Podsjećam sve sugrađane da lift mogu slobodno koristiti kada obavljaju poslove u gradskoj upravi ili drugim službama koje su smještene na ovoj lokaciji – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Iz Ministarstva su obavijestili kako u okviru Projekta rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom Ministarstvo hrvatskih branitelja nastoji podržati svaku inicijativu prilagodbe građevina, ustanova i javnih površina te unaprjeđenja pristupačnosti istih kako bi se poboljšala kvaliteta života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta i osigurala neovisnost njihova življenja u zajednici.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ajmo plavi!

FOTO Sunce privuklo brojne navijače, pogledajte tko je došao bodriti Slaven protiv Hajduka

Utakmice protiv Hajduka uvijek su rado posjećene na Apašu. Ništa drukčije nije bilo ni danas, a sunčano vrijeme dodatno...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×