dobar ulov policije

IZLAZAK ZA PAMĆENJE Mladića ulovili s drogom i pod utjecajem droge, a nije smio ni voziti. Prijeti mu zatvor i ogromna kazna

Prilikom postupanja dragovoljno je predao prozirnu PVC vrećicu sa sadržajem zelene biljne materije za koju je utvrđeno da se radi o 0,8 grama marihuane

10:29h
0
Mladić je odmah uhićen // Foto: Matija Gudlin

Uspješan ‘ulov’ imali su ludbreški policajci u ranojutarnjim nedjeljnim satima. Naime, u Selniku, mjestu pored Ludbrega, oko 1.15 sati, zaustavili su 22-godišnjeg vozača, koji je uskoro se pokazalo, vozio pod utjecajem droge.

– Prilikom postupanja dragovoljno je predao prozirnu PVC vrećicu sa sadržajem zelene biljne materije za koju je utvrđeno da se radi o 0,8 grama droge marihuane. Nadzorom je vozač testiran na droge, kojom prilikom je dobivena pozitivna reakcija na THC – piše u policijskom priopćenju.

Također, mladić je upravljao vozilom dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog neobavljanja izvanrednog liječničkog pregleda te je automatski isključen iz prometa.

Priveden je u prostorije Policijske postaje Ludbreg te je nakon kriminalističkog
istraživanja protiv njega podnijet Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o
suzbijanju zlouporabe droga, kojim mu prijeti novčana kazna do 20.000 kuna i kazna
zatvora do 60 dana.

Isto tako, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 22-godišnjaka je podnijet još jedan prekršajni nalog, kojim mu je predviđena novčana kazna do 20.000 kuna, 60 dana zatvora i 12 prekršajnih negativnih bodova.

Nema sumnje, bio mu je to izlazak za pamćenje.