Izlio se potok Gliboki u Đelekovcu, na Dravi proglašeno redovno stanje obrane od poplave

10:41h
0
Poplavljeni su otoci na Šoderici // Foto: Čitateljica

U nedjelju u 11 sati proglašeno je redovno stanje obrane od poplave na rijeci Dravi na području Koprivničko-križevačke županije. Vodostaj kod Botova u 11 sati iznosio je 460 cm te se pažnja nadležnih službi usmjerava na obranu područja uz Dravu.


– Već dugo nismo imali tako visok vodostaj, sad smo uglavnom koncentrirani na Dravu. Situacija se u ostalim dijelovima smirila, jer je vodostaj potoka počeo padati, pa nam je preostalo ispumpavanje vode iz dvorišta, podruma i ostalih objekata. Sinoć i jutros je još bilo problema tamo gdje se voda počela slijevati, primjerice u Đelekovcu i u Mlinarskoj ulici u Starigradu – rekao je Ivan Kramarić, načelnik područnog Ureda za zaštitu i spašavanje Koprivnica.

STANJE NA PROMETNICAMA

Od subote u 14 sati za sav promet zatvorena je županijska cesta broj 2114 u Molvama, Marijanska ulica zbog izlijevanja vode na kolnik. Obilazak je preko državne ceste broj 210 – Molve – Ledine – G. Šuma. Postavljena je prometna signalizacija i vrši se povremeni obilazak.

Sinoć u 22.10 sati u Vojakovcu je došlo do prelijevanja vode preko ceste, te ulazak u vode u dvorišta kuća u mjestu Vojakovački Kloštar.

U 22.30 sati poplavljen je dio ceste prema pilani Arena u Vojakovačkom Kloštru.

Jutros u 4 sata voda je preplavila odvojak ceste Molve-CPS, postavljena je signalizacija.

U 5.40 sati došlo je do izlijevanja potoka Gliboki u Đelekovcu koji za sada plavi vrtove i dvorišta kuća u blizini potoka.

čitam...