NAIVNA UMJETNOST NA JEDNOM MJESTU

Izložba đurđevačkog muzeja “Odbljesci izvorne umjetnosti” okuplja 34 autora, a što vam sve nudi moći ćete razgledati već od subote

Izložba "Odbljesci izvorne umjetnosti"  bit će otvorena 21. prosinca u 19 sati u Muzeju Grada Đurđevca, moći ćete ju razgledati do 31. ožujka 2020. godine.

09:01h
0
Foto: Jurica Karan

Muzej Grada Đurđevca uskoro će otvoriti svoje galerijske prostore velikoj izložbi naivnih umjetnika. Riječ je o izložbi imena “Odbljesci izvorne umjetnosti” koja je izložbeni projekt Grada Đurđevca i Muzeja Grada Đurđevca.

Na izložbi će biti prikazano 113 djela od ukupno 34 autora naivnog likovnog izričaja. Djela izdvojena iz zbirke fundusa muzeja upotpunjena su djelima iz privatnih zbirki i kolekcija, te Galerije Batinske, stavljajući umjetnike iz podravskog kraja na jedno mjesto.

– Mjesto je to susreta velikih umjetnika čija djela nalazimo u svjetskim muzejima i galerijama, ali i onih koji su ostali vrijedno stvarati u svojoj maloj lokalnoj zajednici. Ova je izložba revijalnog karaktera, s obzirom na djela koja ocrtavaju hrvatsku umjetnost građenu na temeljima izvornosti – poručili su organizatori.

Spomenimo, izložba “Odbljesci izvorne umjetnosti”  bit će otvorena 21. prosinca u 19 sati u Muzeju Grada Đurđevca, moći ćete ju razgledati do 31. ožujka 2020. godine.

čitam...
Loading...