4.6 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
naivna umjetnost

Izložba Hlebinska škola idućih mjesec dana u Zadru u Kneževoj palači
I

Ne propustite

Naivna umjetnost kao važan dio kulturnog identiteta i baštine Hrvatske, a posebno Podravine, nezaobilazan je dio prilikom predstavljanja hrvatske kulture i umjetnosti. To potvrđuje i ponovni rast zanimanja za ovu vrstu umjetnosti koja se unazad nekoliko godina uspješno predstavlja u inozemstvu: Marseiileu (2013.), Katowicama (2014.), Pečuhu (2016.), Lendavi (2017.), i to izborom ponajboljih radova iz Zbirke naivne umjetnosti Muzeja grada Koprivnice koja je 2016. godine zadobila status kulturnog dobra Republike Hrvatske. U 2018. godini – kada se obilježava 50 godina djelovanja Galerije naivne umjetnosti – putovanje dijela Zbirke se nastavlja te će se od 5. travnja do 6. svibnja 2018. godine moći razgledati u reprezentativnom, obnovljenom prostoru Kneževe palače u Zadru.

Izložba je realizirana u suradnji s Narodnim muzejom Zadar i Podravkom d. d. Koprivnica. Posebnu vrijednost izložbi daje Podravkina soba pijetlova.

 

Ova izložba i otvaranje Hlebinske škole približavanjem novim korisnicima, dokaz je kako se u Muzeju grada Koprivnice posljednjih godina događaju bitni pomaci u koncipiranju izložbenih, pedagoških, festivalskih aktivnosti vezanih uz naivu čime koprivnički muzej i hlebinska galerija postaju prepoznatljivi kao mjesto koje spaja suvremene muzeološke, ali i ljudske potrebe za raznolikošću, bogatstvom i konstantnom izmjenom sadržaja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Užas

FOTO Čitateljici netko udario automobil i pobjegao: “Voziš dijete u školu i nađeš razbijen auto”

Neugodno iskustvo imala je naša čitateljica jučer pokraj koprivničkog Domoljuba, a ishod svega je šteta na automobilu. Kako nam je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×