ulaz besplatan

Izložba Željka Badurine imena Lajk end šer br.5 dolazi u AK galeriju idućeg ponedjeljka

Realizaciju izložbe sufinancirali su Grad Koprivnica i Ministarstvo kulture RH. Projekt se provodi uz podršku Zaklade Kultura nova.

15:12h
0

Nadolazećeg ponedjeljka  u 19 sati otvorena će biti prva izložba u jesenskom dijelu programa koprivničke AK galerije (Trg Žarka Dolinara 1 (Kampus). Riječ je o samostalnoj izložbi Željka Badurine Lajk end šer br.5.

Izložbu čini gotovo sto radova, digitalnih printeva screenshotova prenesenih na kapafix ploče A3 formata, mini instalacije koje sadrže svakodnevne objekte u ready made ulozi te video radove. Autor od 2012. godine svakodnevno svoje radove objavljuje na društvenoj mreži, preciznije, Facebooku, reagirajući trenutno, brzo, slobodno, protočno i neopterećeno na aktualnosti te dopire i do ljudi koji možda nisu apriori konzumenti umjetničkih događanja i poznavatelji umjetnosti, osobito suvremene umjetničke i konceptualne prakse.

Ovdje se galeriji vraća kroz izbor radova koji su imali najviše lajkova na društvenoj mreži ili koje autor smatra najuspješnijim, a daju nam priliku da sagledamo društveni kontekst, aktualnosti i dnevnopolitičku situaciju zadnjih osam godina.

Izložba ostaje otvorena do nedjelje 6. listopada, a ulaz je slobodan.

Željko Badurina rođen je 1966. godine u Zagrebu. Godine 1996. diplomirao na grafičkom odjelu ALU u Zagrebu. Od 2005. godine radi na projektu mail arta pod nazivom POST-ART. Uobičajeno ga zaokupljaju različiti suvremeni fenomeni u sferi vizualne kulture i društvenog života – masmediji, potrošačko društvo te manifestacije kiča na različitim društvenim razinama. Svim dosadašnjim projektima Željka Badurine zajednički su elementi humora, ironije, apsurda, postupci reinterpretacije, simulacije i montaže, često korištenje ready-madea, pop arta kao i njihovo međusobno ispreplitanje. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama. Od kolovoza 2012. aktivno objavljuje svoje radove i komentare na društvenoj mreži Facebook. Dobitnik je Nagrade Gradskog ureda za kulturu na 3. hrvatskom trijenalu grafike 2003. godine i Nagrade HDLU-a za najbolju izložbu 2013. godine. Radovi mu se nalaze u zbirkama suvremene umjetnosti Filip Tradea i HYPO banke.

Realizaciju izložbe sufinancirali su Grad Koprivnica i Ministarstvo kulture RH. Projekt se provodi uz podršku Zaklade Kultura nova.

Više o izložbi pogledajte na facebook eventu ili na facebook stranici AK galerije. Za sve dodatne informacije pišite na mail atelieri.koprivnica@gmail.com ili zovite na mobitel 091 762 3371 (Tanja Špoljar, kustosica AK galerije).

čitam...
Loading...