2. Svetojanski fotomotivi

Zanimljivom izložbom fotografija počeli Dani Svete Ane

Dvadesetak fotografa napravilo je mnogo kvalitetnih fotografija svatovske povorke, narodnih nošnji, vodenice i slikovitog svetojanskog pejzaža.

11:00h
0
Foto: Veljko Miletić

U Društvenom domu Sveta Ana otvorena je izložba fotografija koje su nastale na drugoj foto radionici u Svetoj Ani.

Foto radionica se održala u svibnju u Svetoj Ani u organizaciji Foto kino kluba Picok Đurđevac na temu Podravski svati – na zdenec, a u njoj su sudjelovali članovi KUD Petar Preradović, Udruga žena Peski i Udruga žena Svetojanke te njihovi gosti iz Ivankova – KUD Seljačka sloga Ivankovo.

Dvadesetak fotografa napravilo je mnogo kvalitetnih fotografija svatovske povorke, narodnih nošnji, vodenice i slikovitog svetojanskog pejzaža.

Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca, uz pohvale organizatorima otvorio je izložbu, a posebice se zahvalio Foto kino klub Picok, te Udruzi žena Svetojanke koje su nositelj svih događanja i manifestacija koje se organiziraju mjestu. Stanovnici Svete Ane svojim su radom kroz udruge i Mjesni odbor postigli da se ovo malo mjesto turistički razvije- istaknuo je gradonačelnik.

Od obnove vodenice 2007. godine, svaku godinu u Svetoj Ani organizira se i Dan zlevanke, manifestacija koja posjetiteljima u prirodnom okruženju prezentira mljevenje kukuruza u mlinu i pripremu zlevanke, a Udruga žena Svetojanke već desetu godinu tradicionalno organizira ovu manifestaciju.

Pozivaju se zato svi zainteresirani da 22. srpnja s početkom u 10,00 sati posjete vodenicu u Svetoj Ani i probaju poznatu Svetojansku zlevanku.

Dani Svete Ane nastavljaju se 26. srpnja svetom misom i svečanom sjednicom Mjesnog odbora, a završavaju 29. srpnja foto radionicom i zabavnim programom.

 

 

čitam...
Loading...