23 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Jubilej Udruge Trsek

Za izložbu “ludbreškog petog elementa” prikupljeno je 478 uzoraka vina
Z

Ne propustite

Izložba vina održat će se u petak, 27. siječnja. Program počinje u 16 sati u hotelu Crnković kad će biti predstavljena monografija udruge, a otvorenje izložbe vina predviđeno je za 17 sati.

Izložba mladih vina ludbreškog i susjednih vinogorja u organizaciji Udruge Trsek ove će godine doživjeti svoje jubilarno 25. izdanje. Program počinje već u nedjelju kod kipa svetog Vinka točno u podne, gdje će brojni vinogradari i gosti moći uživati u narodnom običaju – obrezivanju i blagoslovu trsovih grančica.

Izložba vina održat će se petak kasnije, 27. siječnja. Program počinje u 16 sati u hotelu Crnković kad će biti predstavljena monografija udruge. Samo otvorenje izložbe vina predviđeno je za 17 sati, a za koju je prikupljeno 478 uzoraka vina.

Zahvaljujući ludbreškim vinogradarima okupljenima u udruzi Ludbreg je postao poznat po kvalitetnom vinu za koje se često kaže da je ludbreški peti element, ubrojivši tu i legendu prema kojoj je Ludberga bila vrhunska vinogradarka.

Angažmanom vinogradara 2010. godine otvorena je i Ludbreška vinska cesta čime je ostvarena dugogodišnja želja vinogradara, a stvoren je i novi turistički proizvod.

Cilj Udruge i dalje je okupljanje vinogradara, vinara, poduzetnika, te ostalih srodnih udruga, znanstvenih institucija u svrhu unapređenja proizvodnje i kvalitete proizvoda članova Udruge, kvalitete turističke ponude kao i sama njihova promidžba u tom kraju.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

STANJE U STOČARSTVU

FOTO Veljko i Danijela u svom selu jedini uzgajaju krave: Proizvodnja mlijeka postala je skup sport

Nedaleko Đurđevca smjestilo se poznato naselje Sveta Ana, čija Vodenica privlači brojne turiste i zaljubljenike u prirodu Veljko i Danijela...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×