11.8 C
Koprivnica
Petak, 23. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
plan za 2022. godinu

Izmjene Zakona o radu poticat će rad od kuće kako bi se potakla demografija
I

Namjera je kreirati kvalitetan zakonski okvir za poticanje poduzetničkih aktivnosti kako bi se smanjilo administrativno opterećenje rada

Ne propustite

Izmjene Zakona o radu kojima bi se propisale specifičnosti rada od kuće na snagu bi trebala stupiti tek u drugom kvartalu 2022., piše Jutarnji list.

Iako su brojni zaposlenici više od godinu dana prinuđeni raditi izvan prostora poslodavca, a bez jasno propisanih uvjeta i refundacije troškova, predlagači zakonskih izmjena ne vide razloga za žurbu.

Tako još nije formirana ni radna skupina koja bi trebala raditi na izmjeni Zakona o radu. Kako objašnjavaju u ministarstvu, nove bi odredbe trebale poticati rad od kuće, a u cilju “poticanja demografske revitalizacije RH”.

Nema detalja Kako bi to regulacija rada od kuće pomogla demografskoj obnovi, Ministarstvo rada odgovara: kroz bolju ravnotežu poslovnog i privatnog života.

Namjera je kreirati kvalitetan zakonski okvir za poticanje poduzetničkih aktivnosti kako bi se smanjilo administrativno opterećenje rada te uz maksimalnu zaštitu radnika osiguralo dostojanstvene uvjete rada.

Pritom je posebno istaknuta potreba poticanja inovativnih oblika rada, poput rada od kuće, kako bi se kroz bolju ravnotežu poslovnog i privatnog života potaklo demografsku revitalizaciju RH. Kako bi to konkretno trebalo izgledati, u Ministarstvu zasad ne objašnjavaju, donosi Jutarnji list.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prevrtača

FOTO Veljača kakva je nekad bila! Zimski prizori iz snježnijih dana

Veljača je neobičan mjesec. Ima najmanje dana i jedina od svih mjeseci u godini nosi žensko ime. Poznata je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×