-2.1 C
Koprivnica
Subota, 23. studenoga 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Dobro je znati

Iznenađujući razlog zbog kojeg biste uvijek trebali držati svoje brašno u hladnjaku
I

Njezin je video prikupio više od sto tisuća lajkova, a pratitelji su se brzo javili i objasnili što bi to moglo biti

Ne propustite

Žena se šokirala onime što je pronašla u hermetički zatvorenoj posudi u kojoj je čuvala brašno. Stručnjaci preporučuju čuvanje brašna u zamrzivaču kako bi se spriječio ovaj problem.

Dok se pripremala za pečenje, žena je ostala užasnuta nakon što je otvorila brašno i vidjela da se u njemu nalaze sitni kukci.

Odlučila je problem podijeliti na društvenim mrežama.

– Što se događa? Spremala sam se za pečenje i primijetila sam nekoliko smeđih mrlja u brašnu, a kad sam podignula poklopac, te stvari su gmizale po brašnu. Što je ovo? Nikad više neću peći. Ovo je hermetički zatvorena posuda, kako ove stvari ulaze ovamo? – šokirala je.

Njezin je video prikupio više od sto tisuća lajkova, a pratitelji su se brzo javili i objasnili što bi to moglo biti.

– Kada sam prvi put otkrio žižak, moja je duša doslovno napustila moje tijelo – pisali su.

Grinja ili žižak od brašna, također poznat kao psocid, je sićušni smeđi ili crni insekt koji živi u suhoj hrani, uključujući i šećer.

– Oni nisu uzrokovani lošom higijenom. Psocidi se mogu pronaći u najčišćim ormarima i najčišćim kuhinjama. Više vole živjeti na tamnim, toplim i vlažnim mjestima kao što su nabori pakiranja u ormarićima za hranu. Oni žive oko 6 mjeseci za koje vrijeme ženka može položiti do 100 jaja. Ne šire bolesti, ne grizu i ne oštećuju imovinu. Brojnost psocida može se brzo povećati u ljeto i ranu jesen kada su uvjeti topliji. Psocidi se hrane širokim spektrom prehrambenih proizvoda, uključujući brašno, kao i mikroskopskim plijesnima koje se razvijaju u vlažnim uvjetima – objašnjavaju stručnjaci.

Neki su predložili čuvanje brašna u zamrzivaču kako bi se spriječilo da se to ponovi. Također biste uvijek trebali stavljati brašno u hermetički zatvorene posude, a prostor u smočnici održavati dobro prozračenim jer se grinje razmnožavaju u vlažnim uvjetima.

Smočnice bi također trebalo često čistiti kako biste se riješili odbačene hrane ili one kojoj je istekao rok trajanja, piše The Sun.

 

@tiktokkiddydoc

What the hell? #baking #insects

♬ Creepy and simple horror background music(1070744) – howlingindicator

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Najbolji od najboljih

Hrvatska sahara – Podravina adventure u velikom finalu izbora najboljih turističkih proizvoda

Proglašenje i dodjela nagrada u hrvatskom turizmu upravo se privodi kraju u sklopu Dana hrvatskog turizma u Opatiji, u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×