24.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Dobro je znati

Pet biljaka koje u dom privlače ljubav i strast, a neke utječu i na dugotrajnost veze!
P

Pojedine biljke privlače strast i romantiku dok neke simboliziraju dug i sretan zajednički život. U nastavku donosimo koje su to biljke te kako se brinuti o njima.

Ne propustite

Biljke su izvor pozitivne energije pa će upravo takvu energiju privući i u okolinu, odnosno prostor u kojemu se nalaze.

Neke su biljke poznate po tome da privlače sreću ili novac, a postoje i one koje privlače – ljubav. Pojedine biljke privlače strast i romantiku dok neke simboliziraju dug i sretan zajednički život. U nastavku donosimo koje su to biljke te kako se brinuti o njima.

Jasmin

Jasmin je biljka za koju se vjeruje da njen opojni miris može utjecati na snove i energiju koju tim snovima privlačimo. Također, učinkovit je i u privlačenju ljubavi, a njegovo eterično ulje smatra se jednim od najsnažnijih afrodizijaka. Osim ljubavi, jasmin u dom može privući i novac, odnosno financijsku stabilnost.

Jasmin je prilično otporna biljka koja voli puno svjetlosti koja može biti i izravna, ali lako preživljava i u sjenovitijim uvjetima. Kao i sve ostale biljke s ovog popisa, voli umjereno zalijevanje pa, ako je uzgajan u tegli, prije zalijevanja je najbolje provjeriti da je zemlja oko njega blago suha. Ako zemlja oko jasmina bude pretjerano vlažna, to će pokazati listovi koji će postati žuti.

Azaleja

Azaleja je simbol pozitivnosti i vjere da će se svi životni događaji odvijati u najboljem smjeru. Upravo zato, u brojnim se kulturama upravo azaleje darivaju kao poklon za vjenčanje i godišnjice braka jer simboliziraju dug i sretan zajednički život u koji privlače ljubav i strast.

Azaleja je grmolika biljka koja može rasti i vani i unutra. Ako ju želiš imati u svom domu, u tegli, smjesti ju na svijetlo mjesto, ali ne na izravno sunce. Azaleja ne voli previsoke temperature pa joj je idealno da boravi u prostoriji u kojoj je temperatura između 15 i 22 stupnja, ali što je u prostoriji hladnije, to će ona duže cvjetati. Jednom kada ocvjeta, savjetuje se da ju prebaciš u neko sjenovitije mjesto dok ponovno ne pokaže pupove.

Ruža

Ruže, osobito one crvene, oduvijek su simbol ljubavi i upravo se one najčešće poklanjaju za Valentinovo, godišnjicu braka i slično, a nezaobilazne su i u vjenčanim buketima. Stoga će posjedovanje ruže kao žive biljke (u mini verziji za dom, u nešto većoj verziji na okućnici), u dom unijeti pozitivnu energiju i privući ljubav. Crvene i jarko ružičaste ruže najviše će privući strast dok će bijele i ruže u svjetlijim bojama privući nježniju vrstu ljubavi.

Ruže obožavaju dnevno svjetlo i potrebno im je barem šest sati sunca na dan. Čak im ne smeta niti izravno sunce ako se nalaze vani. No, ako se nalaze u stanu ili kući, ne preporučuje se da ih se preko ljeta drži na prozoru kako ih sunce ne bi uništilo. Također, vole vlažno tlo, ali valja pripaziti da je ono dobro drenirano, odnosno da se voda ne zadržava predugo uz sam korijen.

Anturij

Anturij privlači sreću te pozitivnu energiju koja ojačava ljubavne veze. S obzirom na to da su mu cvjetovi srcolikog oblika i crvene boje, u svaku će prostoriju u kojoj se nalazi, unijeti dozu romantike. Također, simbolizira beskonačnu ljubav pa je idealan poklon za vjenčanja i godišnjice veze ili braka.

Anturiju najviše odgovaraju svijetle prostorije, ali ne i izravno sunce te temperatura između 18 i 26 stupnjeva. Ovisno o veličini tegle u kojoj se nalazi, potrebno ga je zalijevati otprilike jednom tjedno, ali je prvo najbolje provjeriti je li prvih nekoliko centimetara tla suho.

Orhideja

Orhideja svojom energijom stvaraju umirujuću i harmoničnu atmosferu i time pozitivno utječe na osnaživanje veza i prijateljstava. Također, orhideja je simbol ljepote, strasti i plodnosti pa upravo zato u dom privlači i energiju ljubavi.

S obzirom na to da su tropske biljke, orhideje vole nešto vlažniji okoliš te zahtijevaju zalijevanje otprilike jednom tjedno, odnosno kada prvi sloj zemlje bude suh. Također, vole svjetlost, ali nikako ne onu izravnu, piše miss7.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×