Izborna skupština

Iznimno uspješan rad članova Udruge Mali princ nastavlja se i u ovoj godini

Tijekom godine organizirane su tradicionalne radionice, obilježavanje važnih datuma i izleti od kojih je važno spomenuti hodočašće u Mariju Bistricu i posjet Pantovčaku i predsjednici Hrvatske.

15:41h
0
Podijeli objavu
Foto: Udruga Mali Princ

Prošlog četvrtka, 16. ožujka, održana je izborna skupština Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ. Udruga broji 40-tak redovnih i podupirajućih članova, a u prvom dijelu Skupštine usvojen je izvještaj o radu Udruge za 2016. godinu kao i izvještaj nadzornog odbora o financijskom poslovanju.

Upoznavajući članove Udruge s izvještajem o radu Udruge, predsjednica je istaknula da su se u 2016. godini provodili program Klub Mali princ, projekti Svi smo mi djeca i I ja to mogu i građanska akcija Plastiku recikliraj, torbu biraj. Aktivnosti su provodile četiri zaposlene osobe, a tijekom gotovo cijele godine u rad Udruge bilo je uključeno pet zaposlenica putem javnog rada.

Mnogobrojni volonteri pomagali su u njihovom radu te je ukupno odrađeno više od 1.000 sati volonterskog rada. Nadalje, predsjednica je istaknula dobru suradnju sa srodnim Udrugama osoba s invaliditetom, lokalnim udrugama, odgojno-obrazovnim ustanovama i institucijama, te lokalnom samoupravom s kojima su se intenzivno družili tijekom cijele godine.

Foto: Udruga Mali Princ

Tijekom godine organizirane su tradicionalne radionice, obilježavanje važnih datuma i izleti od kojih je važno spomenuti hodočašće u Mariju Bistricu i posjet Pantovčaku i predsjednici Hrvatske. Na kraju izvještaja Predsjednica je istaknula da je Udruga u 2016. dobitnica Županijske nagrade za iznimna postignuća.

Izabrana su i tijela Udruge za idući četverogodišnji mandat. Tako je za predsjednicu Udruge izabrana Kristinka Štefan, za tajnicu Udruge Marina Gregurek, za blagajnicu Ivka Ređep, a ostali članovi upravnog odbora su Božica Mikuldaš i Sanja Flajs Vidaković.

Za članove nadzornog odbora izabrane su Nada Matkov, Vera Škrinjar i Katarina Međimorec a za članove stegovnog suda Mato Živko, Ivka Šiptar i Jasminka Grčić.  Predsjednica Udruge Kristinka Štefan, koja ovu dužnost obnaša od 2005. godine zahvalila je na ukazanom povjerenju s obzirom na to da je za predsjednicu izabrana i u četvrtom mandatu, te istaknula da će i nadalje raditi na dobrobit korisnika Udruge, s ciljem poboljšanja kvalitete života njih i njihovih obitelji.

Nakon izbora novih tijela Udruge, donesen je i novi Strateški plan Udruge za 2017. godinu do 2020. u kojem su strateški pravci za naredno razdoblje: povećati integraciju djece i mladih s teškoćama i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama na važnim životnim područjima ravnopravnim sudjelovanjem u političkom, javnom i kulturnom životu, unaprijediti pružanje postojećih socijalnih usluga i uvesti nove socijalne usluge  za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama i njihove obitelji i jačanje kapaciteta udruge, rad s članovima i razvoj specifičnih znanja i vještina  i promicanje volonterstva.

Foto: Udruga Mali Princ

Nakon radnog dijela Skupštine, članovi su vrijeme proveli u zajedničkom druženju.

Skupštini je kao gost nazočio Hrvoje Janči ravnatelj Osnovne škole Grgura Karlovčana koja je partner Udruzi u provođenju projekata.

Podijeli objavu