14.6 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Izuzetna posjećenost najmlađih u Pričaonici za bebe i malu djecu i Dječjem odjelu knjižnice
I

Ne propustite

U subotu, 17. siječnja 2015. u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović” Koprivnica održana je Pričaonica za bebe i malu djecu „Prste ima ruka svaka” – pjesmice za najmlađe. Ova tema privukla je izuzetno veliki broj roditelja s malom djecom, tako da knjižničari bilježe čak 111 posjeta (51 dijete te 60 roditelja). Voditeljice pričaonice, odgojiteljice Marija Sesvečan i Gordana Bonta te knjižničarka Danijela Petrić, naglasile su važnost pjesmica, brojalica, tapšalica u poticanju razvoja govora, pokreta, sluha, pamćenja, emocija kod djeteta.

Roditeljima su preporučani priručnici koji se nalaze u zbirci „Priručnika za roditelje” u Dječjem odjelu poput „Stihovi u pokretu” Vladimire Velički i Ivanke Katarinčić, zatim „Mamine pjesmice za bebe i mališane” Ilone Posokhove kao i slikovnice s poznatim dječjim brojalicama iz kutića „Veseli stihovi”. Unatoč preskučenom prostoru u pričaonici, koja se zbog nedostatka prostora u Dječjem odjelu odvija u Čitaonici tiska, roditelji i djeca proveli su korisno i zabavno subotnje prijepodne.

Pričaonice za bebe i malu djecu Knjižnica održava već preko šest godina, a interes za njih je izuzetno velik. U 2014. godini organizirano je 10 pričaonica u kojima bilježimo 567 posjeta, 282 posjete djece i 285 posjeta roditelja. U 2014. godini nastavlja se i trend porasta broja učlanjene djece predškolske dobi u ukupnoj strukturi članstva koji je prisutan unazad već nekoliko godina.

Uspoređujući s 2013. ukupan broj članova u dobi od 0 do 6 godina porastao je za 8,8%. Knjižnica i drugim programima nastoji potaknuti roditelje s bebama i malom djecom na učlanjenje u knjižnicu, posudbu i čitanje djeci od najranije dobi. Program „Knjige za bebe” provodi se već više od 10 godina u suradnji s Općom bolnicom „Dr. Tomislav Bardek”, a u njemu je sudjelovalo do sada preko 11800 obitelji koje su primile „prvu” slikovnicu za dijete, brošuru što i kako čitati djeci od najranije dobi i prijavnicu za besplatno učlanjenje u njima najbližu knjižnicu na području Koprivničko-križevačke županije.

Potrebno je istaknuti i sve veću posjećenost roditelja s bebama i malom djecom Dječjem odjelu Knjižnice koji se zadržavaju u Dječjem odjelu, igraju edukativnim igračkama, druže s drugom djecom, čitaju priče. Tako je u 2014. zabilježeno 3459 posjeta, 45,2% više u odnosu na 2013. Knjižničari naglašavaju kako je zbog povećanog broja posjeta djece rane dobi Dječjem odjelu neophodno potreban prostor koji će biti cijelo radno vrijeme dostupan ovoj kategoriji korisnika koja je sve brojnija u koprivničkoj knjižnici.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Digitalno doba

FOTO/VIDEO Najbolje fotografije Ivana Brkića kroz 20 godina karijere privukle brojne znatiželjnike u Galeriju

Izložba fotografija Ivana Brkića, poznatog koprivničkog fotografa, otvorena je u Galeriji Koprivnica. Djelić njegova opusa, koji broji više od 700...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×