Izvrsni gudači i puhači Umjetničke škole Fortunat Pintarić

18:27h
0
Antonela Perošić // Foto: UŠ Fortunat Pintarić

Učenici koprivničke Umjetničke škole Fortunat Pintarić opet su postigli zapažene uspjehe na međunarodnim natjecanjima te su pokazali da osim gitarista škola i na ostalim odjelima također ima izvrsne učenike i mentore.


Krajem prošlog tjedna učenici Umjetničke škole sudjelovali su na dva međunarodna natjecanja. Po prvi puta Varaždinska glazbena škola organizirala je natjecanje za učenike puhačkih instrumenata pod nazivom „Varaždin Woodwins&Brass”, a koliko je natjecanje bilo ozbiljno dovoljno govori podatak da je sudjelovalo 400 učenika iz osam zemalja.

Koprivnička škola imala je tri natjecatelja na različitim instrumentima, a svo troje osvojilo je druge nagrade. To su: Fran Pehnec- instrument eufonij i Dorian Kovačić – instrument trombon, njihov mentor bio je prof. Dino Jakšić, te učenica Antonela Perošić – instrument rog,a njen mentor bio je prof. Mirko Tkalčec.

Istovremeno, u Poreču se održavalo Međunarodno natjecanje „Porečki tirando con pizzicato”. Po prvi puta škola je na ovom natjecanju imala svoje predstavnice. Učenice Leticija Crnković i Tara Knežević nastupile su u disciplini violina i u III. kategoriji osvojile druge nagrade. Njihova mentorica bila je prof. Lara Silvestri Valdevit.

{vsig}kultura/03-2015/fortunat-pintaric{/vsig}

čitam...