16.2 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Jakšić najavio: Koprivnica neće uvesti prirez, neće rasti komunalna naknada ni drugi troškovi
J

Ne propustite

U koprivničkoj Gradskoj upravi intenzivno rade na završnim računima gradskih tvrtki i poduzeća te na podvlačenju crte stvarnog financijskog lanjskog poslovanja. Krizi usprkos, izgleda da stanje u Koprivnici ipak nije alarmantno.

Za zaključiti je to prema izjavama dogradonačelnika Mišela Jakšića koje je dao Radio Dravi:

– Spremamo se ići i u rezanje nekih cijena i u davanje nekih dodatnih olakšica, ali ono što zasigurno najviše zanima naše građane jest da će Koprivnica ostati jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji niti nakon porezne reforme Vlade, koja je nakon 25 godina postojanja države prva reforma koja je na takav način bila usmjerena našim građanima, u Koprivnici neće biti niti prireza, niti dizanja komunalne naknade, niti dizanja nekih drugih troškova – rekao je Jakšić.

Na pitanje je li riječ o političkoj ili odluci koja ima i ekonomsko uporište, dogradonačelnik Jakšić je odgovorio:

– Možemo reći da je politička odluka ako gledate na kojem ste političkom polu. Ja sam po svom habitusu socijaldemokrat i ljevičar i moj stav je da se nećemo izvući iz krize i ovih teških vremena ako ćemo sad prodavati folove o konzervativnim vođenjima proračuna, konzervativnim vođenjima financija. To radi Njemačka i polako u Europskoj uniji ostaje u manjini.

Za primjer uspješnog gospodarstva Jakšić navodi Sjedinjene Američke Države koje su zahvaljujući poticanju potrošnje izašle iz krize. A može li Koprivnica u kriznom Hrvatskom okružju biti po tome jedinstvena?

– Pa ne možemo biti otok, ali naš stav je definitivan da ćemo i dalje nastojati voditi financije progresivno i poticati potrošnju, a ne stezati remen i gledati kako da budemo konzervativni i štedljivi.

Izvor: www.radio-drava.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Slijetanje

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Teška nesreća, vatrogasci vadili vozača iz vozila, automobil potpuno smrskan

Teška prometna nesreća dogodila se maloprije na relaciji između Rasinje i Prkosa. Kako doznajemo od našeg fotoreportera, sve hitne službe...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×