20.2 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Intervju Krešimir Papac (HDZ):

‘Jakšić ne udara na razum, već na emocije jer želi biti vođa, a Lackovićev Trojanski konj bit će zaustavljen u Štaglincu’
'

Ne propustite

Krešimir Papac, poznati koprivnički odvjetnik te bivši načelnik Koprivničko-križevačke policije, dugogodišnji je član HDZ-a te odnedavno i njihov kandidat za koprivničkog gradonačelnika. Prvi vam donosimo intervju u kojem Papac otkriva kakvi su mu planovi, zašto želi biti gradonačelnik i što misli o svojim protukandidatima.

HDZ vas je istaknuo kao kandidata za gradonačelnika na lokalnim izborima. Mnogi bi rekli u zadnji čas, iako se o vašem imenu govorilo već neko vrijeme. Zašto ste tako dugo razmišljali?

Nisam odlučio od prve, ali nisam ni posebno dugo razmišljao. Bavim se privatnim slobodnim zanimanjem i trebalo je ozbiljno razmisliti kako u slučaju prihvaćanja kandidature to posložiti, i privatno i poslovno.

Što vas je na koncu ponukalo da se ipak kandidirate?

Kandidirala me moja stranka, a kandidaturu sam prihvatio. Za prihvaćanje kandidature bilo je odlučno povjerenje koje su mi iskazali svi temeljni ogranci HDZ-a na području grada Koprivnice, te moje uvjerenje da politika, koje je nositelj predsjednik Vlade Andrej Plenković, nakon duljeg vremena otvara nove perspektive razvoja u Hrvatskoj, a samim time i u našoj Koprivnici.

Krešimir Papac
Krešimir Papac // Foto: Mario Kos

Mediji su vam predbacivali da ste nakon objave o kandidaturi nestali s lica zemlje.

Ma to su se mediji malo našalili na moj račun. Stalno sam tu negdje, po sudovima, na raspravama, jednostavno obaveze vezane uz posao kojim se bavim ili pak s prijateljem na kavi.

Vaš za sada jedini protukandidat je SDP-ov Mišel Jakšić. Obzirom da je Koprivnica SDP-ova utvrda, strahujete li od svojeg protivnika? Što možete ponuditi građanima, a on ne može?

Pri kandidaturi za gradonačelnika strahopoštovanje osjećam jedino prema ovom odgovornom poslu za koji se kandidiram, baš kao što osjećam i veliku odgovornost prema očekivanjima građana koji će mi pokloniti povjerenje.

Kao gradonačelnik namjeravam raditi otvoreno, a gradska uprava mora naći vremena i načina saslušati sve one koji imaju probleme, ali i one koji imaju prijedloge i rješenja za rješavanje problema, a posebno one koji imaju vizije razvoja i unapređenja Koprivnice u svim područjima. Gradonačelnikov zadatak je da stvara uvjete za takav rad. Gradom se ne upravlja odozgo prema dolje.

U nedavnom intervjuu za portal epodravina.hr Jakšić je naglasio kako ćete se morati suočiti s pitanjima zašto Vlada u Koprivnici ne želi pedijatriju, zašto ne želi graditi osnovne i Obrtničku školu te zašto su umalo na telefonskoj aukciji prodali Podravku, u čemu je sudjelovao i lokalni HDZ.

S Vladom RH ne bi razgovarao ni diskutirao putem medija, već bi premijera Plenkovića, uz podršku župana, pozvao da što prije održi sjednicu Vlade u Koprivnici zbog svega onog što zahtijeva partnerski odnos Grada i Vlade.

S averzijom gledam na populizam, bilo desni, bilo osobni, bilo lijevi ili žuti. Metode su im iste, generaliziraju, ne udaraju na razum, već na emocije jer emocije rađaju vođe. U pristupu projektima i planovima populiste svih vrsta ustvari determinira komunistički voluntarizam.

Napad na grad sa svojim za sada nepoznatim kandidatom sprema i đurđevački gradonačelnik Željko Lacković, smatrate li ga prijetnjom?

Gosp. Lackovića poštujem kao kolegu po struci, ali u slučaju napada „đurđevačke vojske“ na Koprivnicu njihov Trojanski konj bit će raskrinkan i zaustavljen još u Štaglincu. Poslije možemo pregovarati.

HDZ-ov kandidat za župana je Damir Felak, a podrška Korenu je izostala. Kako gledate na cijelu situaciju?

Podržavam odluku HDZ-a da ima svog kandidata za župana.

Krešimir Papac
Krešimir Papac // Foto: Mario Kos

Kako komentirate novoizabranu upravu Podravke?

Podravka me isključivo interesira kroz kvalitetno partnerstvo s gradom. Da vidimo unazad nekoliko godina strukturu prihoda u gradsku blagajnu iz tog odnosa po svim osnovama, je li u usponu ili padu i što možemo učiniti i pomoći jedni drugima na obostrano zadovoljstvo, u okviru svojih ovlaštenja i nadležnosti. Raduje me što je vrijednost dionica Podravke na burzi krajem prošlog tjedna nakon imenovanja nove uprave porasla, burza je najbolji barometar.

Što po vašem mišljenju najviše nedostaje Koprivnici i što bi prvo učinili da sjednete u gradonačelničku fotelju?

Prvi korak je upoznavanje s ljudima iz gradske uprave a nakon toga kreće se sa utvrđivanjem postojećeg stanja u gradu, kako ljudskih resursa kojima Grad raspolaže, tako i stanjem gradskih financija, gradske imovine, postojećih i obveza koje dospijevaju u budućnosti, započetih projekata, postojećim planovima i dr. Nakon toga razgovor s predstavnicima svih mjesnih odbora u Gradu.

Najvažnije je da se potrebe Koprivnice raspravljaju i utvrđuju u gradskom vijeću potpuno transparentno, uz kvalitetnu podršku struke, te uvažavanjem argumenata bez obzira s koje strane i od koga dolazili i pri tom uvažavajući mogućnosti i kapacitete Grada.

Već sam rekao da bi premijera Plenkovića pozvao da sjednicu Vlade što prije održi u Koprivnici kao gradu partneru.

Odmaknimo se za kraj od politike. Recite nam čime se bavite u slobodno vrijeme?

Najmlađi sin bavi se preponskim jahanjem pa sam se uz njega i ja navukao na sportske konje i to traje već poprilično dugo. Zahtijeva dosta vremena i posla, čišćenje, priprema hrane za cijelu godinu, zob, sijeno, slama, odlasci na turnire, ali što je najvažnije opušta, a i družimo se unutar našeg kluba Galop team, svi zajedno, i mlado i staro.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

4. NL BJ-KC-VT

Tehničar razbio Garić i osigurao titulu prvaka, Kloštrani uzeli sve u Legradu

Danas se odigralo pet utakmica 4. nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, a uzbuđenja nije nedostajalo. Tehničar je igrao važnu utakmicu u Garešnici...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×