14.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Jakšić o smirivanju tenzija oko Obrtničke: Već dugo nas nitko ne vrijeđa i to je jako lijepo
J

Ne propustite

Uoči sjednice Gradskog vijeća koja će se održati u ponedjeljak u 13 sati, koprivnički su se čelnici obratili predstavnicima medija.

Zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić ponovio je kako Grad Koprivnica neće uvoditi prirez, te da je ove godine cilj završiti godinu s nulom. Minus iznosi gotovo 17 milijuna kuna, a počet će se smanjivati od 2016. godine. 

Dodao je kako se procjenjuje da zbog porezne reforme Grad ima od osam do 10 posto manje prihode od poreza na dohodak, što godišnje iznosi između pet i šest milijuna kuna. Bez obzira na to uskoro slijedi smanjivanje cijene vode i odvoza otpada. 

Vijećnici bi trebali usvojiti i Strategiju razvoja Grada Koprivnice od 2015. do 2020. godine, na što je oporba javno iznijela svoje primjedbe.

– Neke stvari i prijedloge ćemo prihvatiti i uglazbiti. Što se tiče prigovora, ima kolega koji od svega vole napraviti apstrakciju i sveto pismo – kazao je Jakšić.

Gradonačelnica Vesna Želježnjak rekla je kako je u planu bio sastanak s oporbom, ali nakon njihove konferencije za novinare za to nije bilo potrebe.

– Svašta su napisali, a najviše su tražili pravopisne greške. Da li je to bitno? Ako jest, svaka čast. Jako me veseli da brinu o Gradu, ali bih te iste pitala da li imaju županijsku strategiju – istaknula je gradonačelnica.

Jakšić je najavio da će vijeće usvojiti odluku koja će omogućiti pravo građenja Obrtničke škole.

– Drago mi je da se smiruju tenzije. Već dugo nas nitko ne vrijeđa, što je jako lijepo. Svima nam je u interesu da izgradnja škole počne što prije.

Kako na Zrinskom trgu komentiraju činjenicu da Koprivnica nije među 20 najboljih hrvatskih gradova po Forbesovom popisu?

– Ni prošle ni ove godine nismo se našli na toj ljestvici, ali to je razumljivo jer je u tom razdoblju Podravka prolazila kroz restrukturiranje i koprivničko je gospodarstvo nekonkurentno kad Podravka ne posluje u pozitivi. Veseli nas da Podravka ima dobre poslovne rezultate, ali definitivno je da se moramo još više okrenuti malom i srednjem poduzetništvu.

Gradski su čelnici najavili i osnivanje poduzeća Innotech, u kojem će 51 % udjela imati Grad Koprivnica, 48 % Podravka i 1 % Sveučilište Sjever.

– Riječ je o projektu koji se temelji na inovativnosti, u kojem će se raditi na inovacijama, razvoju i nastanku novih proizvoda, u suradnji s poduzetnicima – kazala je Želježnjak, a Jakšić je dodao:

– I mi još učimo, to je prvi takav projekt u Hrvatskoj u kojem će se na jednom mjestu spojiti velika industrija, znanost iliti sveučilište te malo i srednje poduzetništvo i obrtništvo, i naravno, interesi lokalne zajednice.

Izgradnja Innotecha u Kampusu trebala bi početi u 2016. godini, no datumi ne ovise samo o Gradu Koprivnici, već i o državnim i europskim tijelima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Avantura na dva kotača

FOTO Mario Laketa biciklirao do Vukovara i nazad: Kamioni su prolazili 20 centimetara uz mene, ali srce mi je bilo ispunjeno da ne mogu...

Priznajmo si, mnogi od nas se zadišu kada na biciklu odu do trgovine i natrag. Oni u malo boljoj...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×