Sjednica Gradskog vijeća

Jakšić: OŠ Podolice mogla bi se graditi već sutra da Vlada to nije spriječila, Forjan: Još 10 godina ćemo čekati da nam drugi rješavaju probleme

17:00h
0
Sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice // Foto: Matija Gudlin

Ne sjećam se kada je Grad izgradio novi vrtić, u građevinskom smislu nema gorih vrtića u županiji, oni su sramota pokrivena azbestom, rekao je Mladen Švaco.

Danas je u zgradi Gradske uprave održana sjednica Gradskog vijeća grada Koprivnice na kojoj su najviše rasprave izazvale točke o prihvaćanju izvješća o radu koprivničkih dječjih vrtića i osnovnih škola.

Sama izvješća su na kraju prihvaćena, no među vijećnicima nisu svi imali isto mišljenje o kvaliteti dječjih vrtića, ali ni o odgovornosti za projekte osnovne škole na Podolicama i jednosmjenske nastave koji su zapeli na mjestu.

Zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić, HDZ-ov Ernest Forjan i Ivica Suvalj iz Hrasta iskazali su same pohvale za rad gradskih vrtića i svo osoblje koje je zaposleno u njima ističući visoku razinu skrbi i njege koju djeca primaju. Međutim, nezavisni vijećnik Mladen Švaco imao je potpuno suprotne opaske.

Između Forjana i Jakšića razvila se burna rasprava // Foto: Matija Gudlin
Između Forjana i Jakšića razvila se burna rasprava // Foto: Matija Gudlin

Ne sjećam se kada je grad izgradio novi vrtić, u građevinskom smislu nema gorih vrtića u županiji, oni su sramota pokrivena azbestom. Ako dijete ne dođe u osam sati ujutro, ne dobije doručak. Ponekad ne dobiju ni desert za kaznu. Moje dijete je moralo tri i pol sata ležati i spavati u krevetu. O kojem standardu govorimo? Što radi 21 spremačica u vrtiću? U zadnjih 20 godina sve je isto, nema pomaka. Ja kao roditelj nisam zadovoljan ni standardom, ni kvalitetom ni ponašanjem odgojiteljica u vrtićima – oštar je bio Švaco.

Rasprava se povela i na točki o izvješćima osnovnih škola, no u smjeru koji nije bio planiran. Nakon što je Ernest Forjan istaknuo jednosmjensku nastavu kao problem o kojemu se govori već godinama te naveo da bi planirana osnovna škola Podolice riješila taj problem, počelo je međusobno prebacivanje krivnje.

Na javno-privatno partnerstvo potrošeno je puno vremena i novaca u tri godine da bi se stvorili uvjeti kako bi se OŠ Podolice i Obrtnička škola mogle bi se graditi već sutra. Nerazumnom odlukom Vlade odustalo se od JPP-a u Hrvatskoj. Koprivnica nije nikad dobila niti odgovor zašto je već pokrenuti projekt stao. Netko nam je sve to uzeo i moramo naći novo rješenje – odgovorio mu je Jakšić.

Mišel Jakšić smatra da je Koprivnica žrtva poteza Vlade // Foto: Matija Gudlin
Mišel Jakšić smatra da je Koprivnica žrtva poteza Vlade // Foto: Matija Gudlin

– Tko je gdje na vlasti, što se moglo ili nije, nema veze. Nisam imao namjeru prozivati nikoga, to su jednostavno problemi u Koprivnici. Ako ćemo čekati nekoga drugoga da nam rješava probleme i za deset godina ćemo pričati o jednosmjenskoj nastavi – zaključio je Forjan.

Također je istaknut i problem sportske dvorane u OŠ Đuro Ester, za koju je Jakšić naveo da će biti potrebno naći neka vlastita rješenja, a ne čekati na poteze vlasti.

Na sjednici je, između ostaloga, održano i tajno glasovanje o dodjeli javnih priznanja za 2016. godinu, o kojima smo već pisali. Predložen je dobitnik nagrade za životno djelo msgr. Leonard Markač, titula počasnog građanina Koprivnice koju bi dobio dr. Krešimir Švarc te dobitnici medalja i plaketa Grada Koprivnice. Vijećnici su glasali da svi nominirani dobiju priznanja. Ona će biti dodijeljena na svečanoj sjednici koja će se održati na Dan grada, 4. studenog.

čitam...
Loading...