nema ih na TV-u

Jakšić pisao Siniši Kovačiću kako smatra da nas premalo prate

14:18h
0
Mišel Jakšić // Foto: Goran Generalić
Mišel Jakšić // Foto: Goran Generalić

Dodao je kako je grad Koprivnica spreman dati svoj doprinos ukoliko se uvaži prijedlog za otvaranjem dopisništva u našem gradu, a spomenuo je i moguću suradnju Sveučilišta Sjever i potencijalnog dopisništva, gdje bi studenti novinarstva mogli učiti i napredovati.

Gradski šef Mišel Jakšić dopisom se požalio HRT-u da premalo prate njihov rad. Konkretno, uputio je na nedostatak HRT dopisništva u Koprivnici, što je poslao v.d. ravnatelju HRT-a Siniši Kovačiću.

Kako je došlo do ponovnog otvaranja dopisništava u Vukovaru i Metkoviću, Jakšić je htio ukazati kako je ukidanjem dopisništva u Koprivnici prije dvije godine prekinuta dvadesetogodišnja tradicija profesionalnog izvještavanja djelatnika HRT dopisništva iz Koprivnice, a to je stanovnike Koprivničko-križevačke županije zasigurno stavilo u nepovoljan položaj.

Jakšić smatra kako djelatnici HRT-a, koji trenutno samostalno na terenu prate događanja u županiji, svoj posao obavljaju izuzetno profesionalno, ali zbog činjenice da sav posao moraju obavljati sami ne mogu zadržati fokus i dovoljno kvalitetno popratiti sve što bi trebalo biti popraćeno.

Dodao je kako je grad Koprivnica spreman dati svoj doprinos ukoliko se uvaži prijedlog za otvaranjem dopisništva, a spomenuo je i moguću suradnju Sveučilišta Sjever i potencijalnog dopisništva, gdje bi studenti novinarstva mogli učiti i napredovati.