23.5 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Jakšić predstavio Koprivnicu na konferenciji o EU fondovima
J

Ne propustite

Zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić, ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjever (REA) Ivan Šimić i pročelnica Upravnog odjela za održivi razvoj i europske poslove Vedrana Knežević sudjelovali su na prvoj godišnjoj razvojno-financijskoj konferenciji pod nazivom „Financiranje projekata društvenog i gospodarskog razvoja Hrvatske iz fondova EU” koja je 4. i 5. veljače održana u hotelu The Esplanade Zagreb.

Organizator konferencije bila je tvrtka Filipović poslovno savjetovanje d.o.o. dok je Razbor- prva hrvatska konzultantska tvrtka specijalizirana za lokalni i regionalni razvoj i EU fondove bila poslovni i stručni partner. Glavni institucionalni pokrovitelji konferencije bili su Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Institucionalni partner konferencije bila je Europska banka za obnovu i razvoj.

Predstavnici Grada predstavili su Koprivnicu pred više od 300 sudionika iz javnog i privatnog sektora. Zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić predstavio je „Novo lice Koprivnice”, pročelnica Knežević održala je prezentaciju o urbanom transportu dok je ravnatelj REA-e održao prezentaciju o energetskoj učinkovitosti.

Na Konferenciji su prezentirana sredstva iz EU fondova koja su na raspolaganju korisnicima u Republici Hrvatskoj u razdoblju do 2020. godine, i to prema 11 tematskih ciljeva kohezijske politike EU. Poseban naglasak je stavljen na područje poljoprivrede i ruralnog razvoja te različitim modelima sufinanciranja EU projekata. Europska komisija je 12. prosinca 2014. godine odobrila hrvatski Operativni program Konkurentnost i kohezija, što otvara put za povlačenje 6,81 milijardi eura europskih sredstava u razdoblju 2014.-2020. godine.

Konferencija je bila namijenjena čelnicima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, direktorima državnih i privatnih poduzeća, ravnateljima i drugim predstavnicima nadležnih državnih agencija i institucija te svim drugim zainteresiranim stručnjacima.

Izvor: www.koprivnica.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Obavljen očevid

Policija o strašnoj nesreći: Vozačica (21) skrenula na suprotnu traku, drugi vozač poginuo na mjestu, u njenom autu bilo i dijete

Policija je objavila detalje stravične nesreće koja se dogodila u susjednoj Međimurskoj županiji i u kojoj je poginula jedna...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×