17.9 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
najava kandidature

Jakšić s Ksenijom Ostriž ide po novi gradonačelnički mandat: Očekujem pobjedu u prvom krugu
J

Dosad su uz njega bile dvije zamjenice, Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, no zakonskim promjenama odlučeno je kako će čelne osobe lokalnih jedinica moći imati jednog zamjenika ili zamjenicu.

Ne propustite

Gradski odbor SDP-a Koprivnica danas je, u Galeriji Koprivnica, održao konferenciju za medije na kojoj je predstavljen kandidat za gradonačelnika, kao i njegova zamjenica.

Kao što je otprije poznato, a sada potvrđeno, aktualni koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić ići će po još jedan mandat. Dosad su uz njega bile dvije zamjenice, Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, no zakonskim promjenama odlučeno je kako će čelne osobe lokalnih jedinica moći imati jednog zamjenika ili zamjenicu. Odlučeno je kako će Jakšićeva zamjenica biti Ksenija Ostriž.

– Iza nas ostaju četiri godine tijekom kojih smo radili i razvijali Koprivnicu. Svaki dan nosio je ponos i odgovornost. Bilo je lijepih, ali i teških odluka i dana. Naravno, bilo je i grešaka. Ali, izuzetno sam ponosan na onome što sam ostvario sa svojim timom – rekao je Jakšić.

Jakšić smatra kako su sačuvali visok društven standard. Između ostaloga, govorio je o vrtićima, školama i stipendijama za studente te božićnicama i uskrsnicama. Ponosan je, nastavio je, na izvoz gospodarstva te, između ostaloga, spomenuo izgradnju Inkubatora kreativnih industrija, a u kontekstu kulture obnovu dvorane Domoljub. Osvrnuo se i na izgradnju prometnica, projekt aglomeracije i razvrstavanje otpada u Koprivnici.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Zajedno smo stvorili Koprivnicu s nikad nižim stopama zaduženosti, s bezuvjetnim nalazima državne revizije, pa i Koprivnicu koja je tu top deset hrvatskih gradova po povlačenju europskih sredstava – nastavio je Jakšić.

Jakšić: “Očekujem pobjedu.”

Ksenija Ostriž vjeruje kako su u posljednje četiri godine dosta toga napravili. Kaže kako su se trudili da nijedan dio Koprivnice ne bude zanemaren.

– Koprivnicu vidim kao grad koji će se razvijati kao pametan, uključiv i održiv grad. Zelene su politike neopisivo važne. Nastavit ćemo s naporima da pružimo najbolji obrazovni standard. Isto tako, razvijat ćemo sportske kapacitete i programe. Nećemo zaboraviti kreativne i kulturne industrije. Nastavit ćemo s inicijativom i tempom oko europskih fondova. Hvala gradonačelniku što me odabrao da nastavimo raditi za Koprivnicu u iduće četiri. Također, hvala kolegici Meliti koja je bila velika potpora, partner i drug te predsjedniku Gradskoga vijeća Ivanu Palu na mudrosti i viziji kako dalje. Srcem za Koprivnicu, ali i srce puno Koprivnice – govorila je K. Ostriž.

Foto: Ivan Balija
Ksenija Ostriž // Foto: Ivan Balija

Na pitanje novinara Jakšić je kazao kako očekuje pobjedu. Jednako tako, očekuje pobjedu SDP-a na razini Koprivničko-križevačke županije.

– Nitko ne zna koliko će biti kandidata. Za Koprivnicu očekujem u prvome krugu, a za županiju mi je teško reći. No, očekujem pobjedu – odgovorio je Jakšić, najavivši kako će koaliciju, tim i program, po temama, objaviti narednih tjedana.

Kazao je, također, kako kroz nekoliko tjedana očekuje početak radova na brzoj cesti, 7,5 kilometara dugoj dionici prema Kloštru Vojakovačkom.

– Obećano nam je da će se projektirati radovi brze ceste za Lepavinu i Veliku Mučnu. Nadam se kako ovoga puta nećemo biti izigrani. Ako će biti naznaka da ćemo biti izigrani, ovoga ćemo puta biti puno glasniji i agresivniji, ovdje i u Saboru – zaključio je Jakšić.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Otišao bez pozdrava

JESTE LI GA VIDJELI U Podravini nestao mladić Luka, policija moli sve koji nešto znaju da odmah jave!

Mladić (20) nestao je još 18. svibnja i policija moli sve koji znaju bilo kakvu informaciju o njemu neka...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×