14 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Dobro jutro hrvatska

Janči na HRT-u predstavio ponudu grada, ali i nove projekte
J

Istaknuo je kako Đurđevac s prigradskim naseljima ima oko 8.000 stanovnika i kako se u Đurđevcu mladima trude osigurati radna mjesta, kvalitetno obrazovanje i kvalitetne sportske i kulturne sadržaje.

Ne propustite

Novoizabrani gradonačelnik grada Đurđevca, Hrvoje Janči, gostovao je u emisiji HRT-a Dobro jutro Hrvatska te je s voditeljima između ostalog porazgovarao o stanovništvu grada i prigradskih naselja.

Istaknuo je kako Đurđevac s prigradskim naseljima ima oko 8.000 stanovnika i kako se u Đurđevcu mladima trude osigurati radna mjesta, kvalitetno obrazovanje i kvalitetne sportske i kulturne sadržaje. Dodao je kako se ljudi u Đurđevcu bave poljoprivredom, drvnom industrijom, a u porastu je metalna industrija.

– U Đurđevcu razvijamo turističku ponudu koju promoviramo i putem deva. Nedavno se snimao i Vrdoljakov film na Pijescima u kojima su glumile i deve. Turizam je budućnost kontinentalnog dijela Hrvatske. Zadovoljni smo brojem poduzetnika, a prošao nam je projekt poduzetničkog inkubatora, pa ćemo i tako potaknuti poduzetnike na otvaranje novih radnih mjesta, a u drvnoj industriji imamo i strane ulagače – rekao je gradonačelnik i napomenuo kako su sva đurđevačka naselja spojena na vodovodnu mrežu.

– Ležimo na najvećem bazenu pitke vode u ovom dijelu Europe, imamo i novo vodocrpilište. Kanalizacijska mreža nije riješena do kraja, ali ćemo jedan dio riješiti projektom aglomeracije – istaknuo je.

Na kraju emisije gradonačelnik Janči pohvalio se rezultatima Picokijade.

– Posjetilo nas je 35 tisuća ljudi, a već sada se pripremamo za 50. Picokijadu. U Đurđevcu imamo 2000 klijeti i njih želimo staviti u funkciju. Očekujem da će taj turistički potencijal prepoznati i resorno ministarstvo – zaključno je rekao gradonačelnik Hrvoje Janči.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dašak ljeta

Suncem okupana ljepotica očitala modnu lekciju, “špiceri” mogu gledati i učiti kako se to radi

Spajanje nespojivog - vještina koju žele mnogi, ali malo ih ima osjećaj za to. Zeleni crop top i baby ružičasta...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×