IZBORI

Janči najavio kandidaturu i predstavio listu za vijeće: Krenuli smo prije osam godina iz ljubavi prema Đurđevcu, na jednu našu kunu osigurali smo 8,7 kuna EU sredstava

Okupljamo sve one koji žele da se Đurđevac razvija, da ovo ne bude prolazni vjetar koji je donio dašak optimizma, nego da pokrenemo oluju pozitivnih emocija koje će biti temelj novog razvoja našeg grada, rekao je Lacković.

14:34h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

U Đurđevcu je danas svoju namjeru da osvoji drugi mandat za gradonačelnika Grada Đurđevca izrazio aktualni gradonačelnik Hrvoje Janči koji je ujedno predstavio i svoju listu s 13 kandidata za novi sastav gradskog vijeća, čiji je nositelj.

Janči je uvodno pobrojao sve što se unatrag dva mandata učinilo u Đurđevcu te do koje se faze došlo.

– U proteklom periodu bili smo vrlo štedljivi, pazili na rashode, osigurali smo na jednu našu kunu 8,7 kuna europskih sredstava – istaknuo je te dodao kako su na taj način osigurali sredstva s kojima su podizali standard od predškolskog odgoja, škole, obrazovanja, djece s poteškoćama u razvoju, poticali poduzetništvo, poljoprivredu.

Foto: Ivan Balija
Hrvoje Janči // Foto: Ivan Balija

Od najvećeg značaja za razvoj đurđevačkog kraja u budućnosti su poduzetnički inkubator i poduzetnička zona koji su već sad na raspolaganju poduzetnicima. Posebnu brigu u prošla dva mandata stavilo se na kulturnu i prirodnu baštinu, razvoj i razvijanje Starog grada, hrvatske Sahare, hostela, centra ŠRC Vlado Lešćan – Duspe.

U narednim tjednima prezentirat će dijelove programa u cijelosti, rekao je Janči te istaknuo kako su svi skupa krenuli prije osam godina iz ljubavi prema Đurđevcu, koja ni danas nije manja te su ponovo okupili ljude koji žele aktivno sudjelovati u kreiranju razvoja grada u kojem žive.

Predsjednik gradskog vijeća u prošlom sazivu Željko Lacković predstavio je listu za gradsko vijeće na kojoj ima novih, ali i starih lica.

– Na početku smo još jednog novog ciklusa, osam godina stariji, s više životnog i daleko više političkog iskustva, a najbitnije je s dovoljno volje, ambicije i želje da radimo u interesu grada. Okupljamo sve one koji žele da se Đurđevac razvija, da ovo ne bude prolazni vjetar koji je donio dašak optimizma, nego da pokrenemo oluju pozitivnih emocija koje će biti temelj novog razvoja našeg grada. Došli smo do točke gospodarstva. Sada je na nama da sa svim onima koji žele dobro zajednici krenemo u stvaranje novih radnih mjesta i standarda za naše građane – rekao je Lacković te zahvalio svima koji su bili u vijeću.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Novo vijeće više neće imati 15 nego 13 vijećnika, no s obzirom da su u dva puna mandata svi vijećnici, uključujući predsjednike i zamjenike te članove i predsjednike odbora bili volonteri, financijske uštede neće biti.

– Mi i dalje želimo volonterski ulagati svoje vrijeme i energiju da naš Đurđevac napreduje – rekao je Lacković te predstavio 13 imena među kojima Zoran Jančijev, Zvonimir Fusić, Danijela Jelušić, Matija Bažulić, Željka Mirović, Mirjana Mišulin, Dajana Milodanović

Foto: Ivan Balija
Željko Lacković // Foto: Ivan Balija

Na prva dva mjesta ostaju Hrvoje Janči i Željko Lacković.

Kako je zaključno kazao Lacković, ova ekipa prepoznata je po onom što su već učinili u gradu i to im je najveća referenca, kao i po korektnosti, poštenju, pristupu politici.

– Nitko od nas ne živi od politike, nitko se nije okoristio od politike, a ja sam osam godina na usluzi grada i građana bez ijedne kune naknade. I dalje će to tako biti u cilju da stvorimo ljepši, bolji i razvijeniji Đurđevac – zaključio je.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija