internet gori

Javio se i Capak nakon fotografija kako sjedi na kutiji cjepiva: ‘Iskreno se ispričavam’

Žao mi je što je u medijima ova fotografija postala važnija od vijesti da je cjepivo stiglo u Hrvatsku, kao i od pregršt drugih fotografija koje svjedoče o tom, možemo slobodno reći, povijesnom trenutku. Isto tako, vidim da je to bila prilika da se u javnom prostoru oglase osobe koje nemaju što reći o svojem djelovanju, ali imaju o svemu drugome i svima ostalima, kaže on.

20:21h
0
Foto: HZJZ
Foto: HZJZ

Ako nekim čudom niste znali za Krunoslava Capaka, nakon danas ga sigurno znate. Capak je jutros dočekao kamion s prvim cjepivom koje je stiglo u Hrvatsku, a njegove fotografije kako sjedi na kutiji cjepiva postale su viralne u trenu, te su izazvale mnoge reakcije, većinom negativne.


Kako je dan odmicao, Capak se napokon oglasio o svemu. Njegovo priopćenje glasi ovako:

– Kao čovjek koji se, kao i veliki broj građana naše zemlje, iskreno obradovao prispijeću toliko iščekivanog spasonosnog cjepiva, ne bih želio da jedna fotografija zasjeni veličinu trenutka kada je u Hrvatsku rano jutros napokon stigla prva pošiljka cjepiva protiv bolesti COVID-19.

Sa suradnicima sam dočekao isporuku u ranim jutarnjim satima, spremili smo cjepivo u za to predviđene komore, a potom, s velikim olakšanjem, zabilježili nekoliko fotografija. Na jednoj o njih, među mnogima koje su postale dostupne javnosti, sjeo sam na kutiju u kojoj u tom trenutku nije više bilo cjepiva, već je ono bilo spremljeno, te sam prstom pokazao u etiketu na kutiji s jedinom misli: “Evo, konačno je stiglo! Tu je!”.

Žao mi je što je u medijima ova fotografija postala važnija od vijesti da je cjepivo stiglo u Hrvatsku, kao i od pregršt drugih fotografija koje svjedoče o tom, možemo slobodno reći, povijesnom trenutku. Isto tako, vidim da je to bila prilika da se u javnom prostoru oglase osobe koje nemaju što reći o svojem djelovanju, ali imaju o svemu drugome i svima ostalima.

Radi najvećeg broja hrvatskih građana s kojima dijelim sreću i zadovoljstvo što nam je stiglo cjepivo, želim naglasiti da ova fotografija, koja je nezasluženo isplivala na površinu, ne nosi nikakvu drugu poruku osim one koju sam u tome trenutku iskreno osjećao.

Svim onim čitateljima i građanima kojima je možda ova fotografija i njena interpretacija u medijima ostavila pogrešan dojam iskreno se ispričavam – napisao je Capak.

čitam...