16.5 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
veselo u koprivničkom ivancu

Javna svađa bivšeg i aktualnog načelnika, Švegović: Birali ste nesposobne uhljebe”; Vrabelj: Uhljebima nas naziva čovjek koji je primao 15.000 kuna mjesečno
J

Švegović je prozvao Vrabelja i njegove suradnike putem društvene mreže, a Vrabelj mu je odgovorio direktno preko općinske službene stranice

Ne propustite

Zanimljiva i vrlo neobična rasprava vodi se ovih dana u općini Koprivnički Ivanec. U glavnim ulogama su aktualni načelnik Zoran Vrabelj i njegov prethodnik Mario Švegović, a da stvar bude još intrigantnija, jedan drugoga prozivaju javno. Švegović je, naime, Vrabelja i njegov način vođenja Općine prozvao na društvenoj mreži, a načelnik Vrabelj mu je odgovorio direktno putem službene stranice Općine. No krenimo redom.

Svađu je potaknuo Švegović, kada je napisao “Ovo ste birali!!! Nesposobne uhljebe”.

– Za vrijeme mojeg mandata kada sam volontirao bilo je šest zaposlenih na Općini i trošak za plaće iznosio je cca 600 tisuća kuna. Nesposobna vlast zadržala si je koeficijent koji sam i ja imao, toliko o poštenju. Sada su dodatno nepotrebno zaposlena dva uhljeba te ima ukupno osam zaposlenih i trošak za plaće je 900.000 kuna, niti jedan projekt im nije prošao na EU fondovima, uništili su projekt vrtića i trenutno rade ono što sam im ostavio – napisao je između ostalog.

Prozvao je Švegović aktualnu općinsku garnituru i za krovište na nogometnom igralištu, ekološku rentu, kreditna zaduženja itd., a što možete vidjeti u nastavku.

Nije dugo trebalo da mu druga strana odgovori, no pomalo je neobično to što je taj odgovor došao putem službene općinske stranice. U opširnom obrazloženju tvrde da nema više zaposlenih i da aktualni načelnik prima gotovo tri puta manju plaću od bivšeg.

– U mandatu bivšeg načelnika Švegovića u Općini Koprivnički Ivanec bilo je zaposleno sedam osoba (jer računamo i njega s obzirom na to da je dužnost obavljao profesionalno) + iznajmljeni radnik u knjigovodstvu čiji je trošak mjesečno iznosio 10.000 kuna + zamjenica načelnika. Znači ukupno devet ljudi (Ivan Lipuš, Dubravka Bebek, Dalibor Vrabelj, Alen Jančevec, Mihaela Husnjak, Vino Jug, Mario Švegović + Nina Bukovčan (knjigovodstvo) + Ivana Čoklica (zamjenica načelnika). Trenutno je u Općini zaposleno sedam, a ne osam službenika, od kojih je jedan na trajnom bolovanju zbog zdravstvenih problema – piše na općinskoj stranici.

Dodaju da si je Vrabelj samovoljno htio smanjiti koeficijent za plaću, što mu vijećnici na sjednici nisu prihvatili. Naglasili su da je velika razlika u tome što današnji načelnik svoju dužnost obavlja volonterski i plaća mu iznosi višestruko manje od plaće bivšeg načelnika, koji je svoju dužnost obavljao profesionalno i bio je zaposlenik Općine Koprivnički Ivanec.

Foto: Ivan Balija
Načelnik Vrabelj lani je naslijedio Švegovića // Foto: Ivan Balija

– Nejasno nam je kako čovjek može ljude nazvati uhljebima, a radili su na općini i za vrijeme njegovog mandata, dok on je bio profesionalac s neto plaćom od 14.914,27 kuna, odnosno bruto 2 plaćom u iznosu od 21.718,90 kuna. Volonterska naknada današnjeg općinskog načelnika Zorana Vrabelja iznosi 5.667,42 kuna, odnosno bruto 2 u iznosu 8.461,78 kuna – piše na stranici.

Poručio je, također, Vrabelj Švegoviću da su otvorili dosta novih radova na području općine, odnosno da ne rade samo ono što im je on ostavio. Napomenuli su da su dosad prijavili devet projekata na fondove EU, za koje čekaju rezultate, i detaljno su mu odgovorili na sve ono za što ih je prozvao.

To sve možete pogledati OVDJE, a tko je u pravu i na čiju ćete stranu stati, ostavljamo vam na volju.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nek' im je sretno!

[FOTO/VIDEO] LUDILO NA NORIJADI! Koprivnički maturanti imaju večer života, pogledajte feštu za pamćenje

Životu u školskim klupama je kraj, maturanti se opraštaju od života kakvog poznaju, a kako to bolje napraviti nego...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×