12.1 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Javni poziv ministarstva poduzetnicima // Od pola do 3,5 milijuna eura potpore
J

Ne propustite

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Operativnog programa za regionalnu konkurentnosti 2007-2013 koji se provodi pod nazivom Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća.

Detalje o javnom pozivu iznijela je Razvojna agencija Podravine i Prigorja PORA iz koje naglašavaju kako će se potpore iz njega pružiti za dvije vrste projekata koji predstavljaju različite sektore hrvatskog gospodarstva te će sukladno tome biti podijeljene u dva dijela kako bi se jednaka podrška pružila subjektima oba sektora i to za Konkurentnost malih i srednjih poduzeća (MSP) te Konkurentnost turizma.

Dio javnog poziva koji se odnosi na konkurentnost malih i srednjih poduzetnika ima za cilj povećanje ekonomske aktivnosti kroz projekte kojima će se poboljšati tehnološka struktura poduzeća, olakšati pristup financiranju za proizvodna ulaganja te ojačati održivost i konkurentnost poduzeća.

– Dio koji se odnosi na konkurentnost u turizmu ima za cilj doprinijeti održivom razvoju turizma povećanjem konkurentnosti turističkog sektora. Financijska podrška bit će pružena malim i srednjim poduzećima koja ulažu u izgradnju, preuređenje i poboljšanje kvalitete smještaja malih i srednjih hotela, kao i u razvoj dodatne turističke ponude te jačanje komercijalne vrijednosti prirodnih i kulturnih resursa, a u skladu s održivošću i  standardima određenima nacionalnim strategijama – istaknula je Melita Birčić, ravnateljica PORA-e.

Javni poziv otvoren je u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj do 21. veljače 2014. godine, a prijaviti se mogu gospodarski subjekti, mali i srednji poduzetnici te obrtnici. Minimalna potpora iznosi 500.000 eura, a maksimalna 3,5 milijuna eura, dok sufinanciranje projekta od strane Europske unije iznosi od minimalno jedan do maksimalno 60 posto.

Cjelokupni tekst natječaja, kao i natječajna dokumentacija može se preuzeti na linku:

http://www.strukturnifondovi.hr/contest/open/povecanje-gospodarske-aktivnosti-i-konkurentnosti-malih-i-srednjih-poduzeca ili na web stranici PORE  www.pora.com.hr.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Posebna pravila

U Koprivnicu stiže Dinamo i Bad Blue Boysi, evo koje će ulice biti zatvorene pola dana

Slaven Belupo danas dočekuje Dinamo, a policija je izdala posebne upute i pravila povodom organizacije te utakmice. Utakmica počinje u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×