12.1 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Javnom akcijom obilježen Dan borbe protiv nasilja nad ženama
J

Ne propustite

U središtu Koprivnice održana je javna akcija kojom je Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije obilježilo Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Aktivisti su upozoravali građane na sustavno nasilje kojega ima i u našoj životnoj srediti, te ih educirali o načinu prijave nasilja u obitelji, ali i gdje žrtve nasilja mogu dobiti savjet i podršku.

Cilj današnje akcije je senzibilizirati javnost o problematici nasilja nad ženama ali i na nužnost zasnivanja skloništa za žrtve nasilja na području naše županije, rekla nam je predsjednica Povjerenstva Verica Rupčić te podsjetila da je sklonište postojalo no kako je djelovalo u sklopu specijaliziranog udomiteljstva ukinuto je po sili zakona, dok je problem i dalje ostao:

„Na jedan slučaj prijavljenog nasilja još su tri neprijavljena. To govore djelatnici policije. Udruge koje se aktivno bave ovom problematikom, poput Ženske sobe ili Autonomne ženske kuće imaju podatke koji govore da na svaki prijavljeni slučaj dolazi čak 10 do 15 neprijavljenih. To su alarmantne brojke. Ja ću samo spomenuti da je u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj u 2013. evidentirano 749 slučajeva obiteljskog nasilja. U većini su počinitelji muškarci – ne u svima, ali u velikoj većini.”

Uz Povjerenstvo za ravnopravnost spolova u današnjoj su akciji u Koprivnici sudjelovali i križevačka Udruga HERA te djelatnici Policijske uprave.

Izvor: www.radio-drava.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ovo nismo vidjeli

Jadan nastradao, Slađan skupljao otpad bez dozvole, kažnjen 1320 eura: Iako sam Rom, pošteno zarađujem!

Jedan 30-godišnjak će morati platiti kaznu od čak 1320 eura jer je "ulovljen" od inspektora kako bez dozvole skuplja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×