14.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
na presici

Javnosti se predstavili Zdravko Matotan, kandidat za župana i Mladen Tenodi, Mostov kandidat za gradonačelnika Križevaca
J

Osnovni cilj im je, kažu, osnažiti gospodarstvo.

Ne propustite

MOST je danas predstavio svog kandidata za gradonačelnika Križevaca Mladena Tenodija i nezavisnog kandidata za župana Koprivničko-križevačke županije, Zdravka Matotana. Govorio je i saborski zastupnik Mosta, Nino Raspudić.

Zdravko Matotan je bivši Podravkaš, gdje je radio kao poljoprivredni stručnjak, rođen je u Kutnjaku u poljoprivrednoj obitelji, školovao se u Koprivnici. Agronomski fakultet završio u Zagrebu.

–  Do sada nikada nisam pripadao ni jednoj političkoj stranci niti sam našao idola u politici. Idola sam našao u znanosti, prof. Radovana Kranjčeva, kojega većina od vas zna, biolog je koji je ostao vjeran Crkvi i dan danas radi na dobrobit društva. Odnedavno sam prijevremeno umirovljen, a prije toga radio sam kao direktor razvoja poljoprivrede, u unapređenju poljoprivredne proizvodnje našeg kraja. Poznajem ne samo županiju, nego i sva područja Hrvatske i šire, gdje se je odvijala bilo kakva poljoprivredna proizvodnja i to je jedan od razloga da su me kolege sličnog svjetonazora uspjeli nagovoriti da pokušamo nešto napraviti i na političkoj sceni – objasnio je Matotan.

Kazao je da im je osnovni cilj osnažiti gospodarstvo.

– Moramo oživjeti ruralna područja.  Nastojat ćemo stvoriti da mladi ostanu ovdje, imaju adekvatnog posla. U blizini je brdo na kojem se gomila otpad ne samo iz naše županije nego i iz okolnih županija. Moj princip je prvo očistiti vlastito dvorište, znači sve što se može zbrinuti, zbrinuti prije deponiranja, a onda to smeće nužno mora negdje završiti – zaključio je Matotan.

Nino Raspudić rekao je da, kao i Zdravko Matotan, nikada nije bio član ni jedne stranke i dan danas je nezavisni kandidat.

– Imam svoju akademsku karijeru i sređen život, ali čovjek dođe do granice kada pita samog sebe – hoću li ja stajati sa strane, gunđati, kritizirati i promatrati iz svoje udobnosti to što se događa ili ću pokušati nešto učiniti i promijeniti. Ja sam tu odluku donio i nisam požalio, i da nisam ušao u sabor bio bih jednako spokojan, ali ne bi bio spokojan da sam nastavio samo gledati to sve što se zbiva. Utoliko respektiram odluku Matotana da kao potpuno realiziran i ugledan čovjek uđe u ovu bitku za župana – rekao je on.

Mladen Tenodi, kandidat za gradonačelnika Križevaca, rekao je da se njegov predizborni program temelji na njegovom dugogodišnjem iskustvu u upravljanju i djelovanju u javnom sektoru društvenih djelatnosti Grada Križevaca, grada povijesti, kulture i sporta, školstva, grada sakralnih objekata i osam crkvenih tornjeva.

Foto: MOST
Foto: MOST
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Zlatna od glave do pete, ova žena ruši sve mitove o godinama, nama je baš mrak!

Pa godine ovo, pa godine ono. Što se smije, a što se ne smije nositi. Ma da... Žene budite...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×