Jazz from the Woods // Chui otvara koncertnu sezonu prve festivalske godine u Koprivnici

09:45h
0
Chui

Ciklus koncerata Jazz from the Woods u organizaciji Jazz kluba Koprivnica otvorit će koncert grupe Chui u subotu, 20. lipnja u 22 sata na terasi Rooster Puba. Bit će to ujedno i najava prvog jazz festivala Fest jazza Koprivnica 2015 koji će se održati 10. i 11. srpnja na glavnom koprivničkom gradskom trgu.

Chui je vrlo zanimljiv instrumentalni trio koji svojom svježinom i kvalitetom nadilazi okvire jazza te spaja nekoliko glazbenih pravaca u jedan vrlo sadržajan koncept u kojem prevladava ritmičnost i improvizacija.

Spoj suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji sa jazzom, elektronikom i rock’n’roll beskompromisnim pristupom, već sa prvim albumom („Chui” Dancing Bear 2012.) osigurao je sastavu kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni. Krajem 2013. godine za Dancing Bear objavljuju i drugi album „The Second Arrival” koji kao i prvijenac dobiva samo pohvale od glazbene kritike i publike.

Chui nastupa u sastavu Toni Starešinić – klavijature & elektronika, Vojkan Jocić – sax & elektronika te Janko Novoselić – bubnjevi.

Svirali su kao predgrupa bandovima: Medeski, Scofield Martin & Wood, DKV trio, Etienne Mbappe & Su La Take…

Ulaz na koncert je besplatan.

čitam...