21.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
zadnja faza

Je li uistinu na vidiku završetak radova na više od milijun kuna vrijednom spomeniku
J

Ne propustite

Za ove radove predviđena su sredstva u iznosu otprilike 1,3 milijuna kuna, ali točan iznos, kaže Vesna Želježnjak, koprivnička gradonačelnica, znat će se kada se napravi konačni obračun.

Radovi na Spomeniku hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na koprivničkom Florijanskom trgu ušli su u zadnju fazu.

– Točan datum završetka radova još uvijek se ne zna. Sve ovisi o vremenskim prilikama – rekla je Vesna Želježnjak, koprivnička gradonačelnica, koja je u pratnji Maje Hleb, predsjednice Uprave Komunalca, i Petrice Koštića jučer, u utorak, obišla radove.

Tom prilikom, Nedjeljko Potroško, direktor Kominga, objasnio je kako predstoji uređenje staze sa završnim slojem, postavljanje samog spomenika i klupa te uređenje zelene površine.

Za ove radove, kaže gradonačelnica, predviđena su sredstva u iznosu otprilike 1,3 milijuna kuna, ali točan iznos znat će se kada se po završetku radova napravi konačni obračun.

Podsjetimo, iz gradskog proračuna za spomenik je otišlo milijun kuna, od čega je 500.000 kuna od spomeničke rente, dok je iz Ministarstva branitelja stiglo 300.000 kuna.

Osim ukupnih troškova, nije poznat ni točan datum svečanog otvorenja spomenika.

– Pričekat ćemo da se branitelji dogovore i usuglase oko termina, a mi ćemo poštivati njihovu odluku – kazala je V. Želježnjak.

Spomenik je visok 4 metra, a oko njega su postavljene staze. U osi su smješteni hrvatski grb i naziv Ministarstva branitelja, dok je grb Koprivnice ispod samog zvona. Dodane su oznake ratnih postrojbi, mjesto za zastave, vijence i svijeće te je time cjelokupni prostor postao spomen područje.

Rok završetka ovih radova probijen je već nekoliko puta. Predviđeno je bilo da će spomenik biti gotov na Dan koprivničkih branitelja, a kasnije je rok prolongiran na 31. listopad prošle godine. Na službenim internetskim stranicama Grada stoji da bi radovi trebali završiti kroz 15 sunčanih dana. Je li njihov završetak uistinu na vidiku, tek ostaje za vidjeti.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Glogovac

[FOTO] TRAGEDIJA Žena (58) pala s bicikla, udarila glavom i preminula

Danas u Glogovcu, točnije u Ulici Stjepana Radića dogodila se strašna tragedija. Smrtno je stradala 58-godišnjakinja koja se kretala na...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×