protekla 24 sata

Jedan je sletio s ceste pod utjecajem alkohola od 3,47 promila, drugi je vozač pokušao biti brži od rampe, evo što se još dogodilo

Jučerašnji dan na podravsko-prigorskim prometnicama obilježile su tri prometne nesreće. Dvije su bile s materijalnom štetom, a jedna s ozljeđenom osobom. 

08:50h
0
Ilustracija // Foto: Sanjin Bojić

Jučerašnji dan na podravsko-prigorskim prometnicama obilježile su tri prometne nesreće. Dvije su bile s materijalnom štetom, a jedna s ozljeđenom osobom.

Tako su se u Peterancu, u Ulici Braće Radić, sudarili biciklistkinja i osbni automobil. Bilo je to oko 14 sati. Prometnu je skrivila 56-godišnja vozačica bicikla i to zbog nepropisnog kretanja. U namjeri da skrene, nije se uvjerila da to može slobodno učiniti pa je udarila u Opel kojim je upravljao 55-godišnjak.

Došlo je i do kontakta njezine ruke i retroviozora, no srećom, pretrpjela je samo lakše ozljede. Protiv nje će biti pokrenut prekršajni potupak.

Na đurđevačkoj pak strani, u mjestu Budančevica, oko 6.50 sati, vozač koji je upravljao Passatom, nije se zaustavio  na zvučni i svjetlosni signal prilikom dolaska do pružnog prijelaza, pa je udario u polubranik. Želio je biti brži od rampe, no eto, nije u tom nepromišljenom naumu uspio.

No, to nije sve. Dogodila se još jedna prometna nesreća i to oko 16.25 sati na cesti između Prkosa i Velikih Grabičana, općina Rasinja.

Došklo je do sudara Audija i teretnog vozila Mercedes. Prometnu je skrivio pijani 40-godišnji vozač Audija koji očito zbog visoke koncentracije alkohola od 3,47 promila, nije uspio procijeniti situaciju pa je krenuo pretjecati vozilo ispred sebe, udario u njega i potom sletio u odvodni kanal.

Prošao je bez ozljede, ali je zaradio optužni prijedlog i proveo je nekoliko sati na otrježnjenju u policijskoj postaji.

.

čitam...