6.2 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Podravina svojem generalu

Jedinstvenom manifestacijom obilježen Dan neovisnosti i 5. obljetnice izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima
J

Na ovogodišnjoj likovnoj radionici je sudjelovalo četrdesetak likovnih stvaratelja iz 9 županija kontinentalne Hrvatske i nastalo je četrdesetak radova.

Ne propustite

Povodom obilježavanja Dana neovisnosti i 5. obljetnice izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu u Domu Mladen Markač  u Đurđevcu održana je na Peskima likovna radionica Peski-ART 2017. Đurđevac.

Likovnoj radionici prisustvovala je potpredsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić. Uputila je zahvalu organizatorima i svim umjetnicima na sudjelovanju u ovoj jedinstvenoj manifestaciji, kojom s umjetnošću obilježava datum od velike važnosti za Hrvatsku te je svima čestitala Dan neovisnosti.

Pri tom je naglasila poveznicu s obljetnicom izricanja oslobađajuće presude našim generalima koja se obilježava jedino u Đurđevcu. Izrazila je i zadovoljstvo što će radovi nastali na ovoj radionici nakon svečane izložbe Podravina svojemu generalu biti darovani Općoj županijskoj bolnici Vukovar, bolnici hrvatskih veterana te oplemeniti tamošnje prostore.

Na ovogodišnjoj likovnoj radionici je sudjelovalo četrdesetak likovnih stvaratelja iz 9 županija kontinentalne Hrvatske i nastalo je četrdesetak radova. Umjetnike je pozdravio i đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči te umjetnički voditelj radionice povjesničar umjetnosti Franjo Horvat, a u poslijepodnevnim satima se pridružio i general Mladen Markač.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024

PRIVREMENI REZULTATI Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić ulazi u Sabor

Gradonačelnik grada Ludbrega, Dubravko Bilić prema trenutnim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva ulazi u Sabor. Dubravko Bilić i njegova Nezavisna platforma...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×