UŠTEDA NA ENERGIJI

Još jedan đurđevački objekt postao energetski neovisan, solarni paneli postavljeni na sportskoj dvorani

Pripremljeni su i projekti energetske obnove svih područnih škola, a i na vrtiću te kompostani u narednim danima postavit će se solarne ploče - najavio je gradonačelnik Hrvoje Janči

11:06h
0
Foto: Grad Đurđevac

Nakon što su prošli tjedan postavljeni solarni paneli na zgradi đurđevačke Javne vatrogasne postrojbe, ovaj tjedan su isti ugrađeni na krovište dvorane Osnovne škole Đurđevac.

Škola je u suradnji s Gradom Đurđevcom uspješno osigurala sredstva za izgradnju solarne elektrane snage 72,9 kwh. Vrijednost ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije na osnovnoj školi iznosi oko 747 tisuća kuna, a projekt sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu s oko 300 tisuća kuna.

Cilj projekta je proizvodnja vlastite električne energije kako bi škola u cijelosti bila energetski neovisna i koristila samo proizvedenu struju, a posljedično će se smanjiti i emisija stakleničkih plinova.

– Prijašnjim projektima i mjerama poput zamjene krovišta, zamijene stolarije, modernizacijom rasvjete, pripremom tople vode i postavom vanjske energetski učinkovite ovojnice već smo značajno energetski obnovili našu školu, a ovaj projekt je samo nadogradnja. Pripremljeni su i projekti energetske obnove svih područnih škola, a i na vrtiću te kompostani u narednim danima postavit će se solarne ploče. Plan nam je da sve naše ustanove i tvrtke budu energetski učinkovitije i energetski neovisne što će biti od velikog značaja u ovo vrijeme kad rastu cijene energenata – dodao je gradonačelnik Janči.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW