25.7 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
KOMENTAR

Još jedna nelogičnost pompoznog osnivanja Elitne lige – sasvim je svejedno hoće li netko biti prvi ili šesti u Prvoj i Drugoj ŽNL, svi oni idu u isti „koš”
J

Tako je primjerice Podravcu iz Torčeca, Prekodravcu iz Ždale i Omladincu iz Herešina koji vode grčevitu borbu za prvo mjesto u Drugoj županijskoj ligi, ako previše ne pate na to da podignu „kantu”, sasvim svejedno hoće li biti prvi, drugi ili treći jer će svi zajedno u idućoj sezoni otići u istu, Prvu županijsku ligu

Ne propustite

Osnivanje pompozne Elitne lige sa sobom, osim ukidanja Četvrte hrvatske lige Sjever, nosi i još jednu veliku nelogičnost i besmislenost.

Svima koji žive za nogomet i natjecateljski duh bilo bi normalno i logično da prvak jedne lige, kad je već najbolja momčad, dobije i mogućnost „povlastice” da zaigra u višem rangu u odnosu na ljute rivale s kojima je u toj sezoni vodio borbu za titulu.

NK Graničar Đurđevac - NK Rudar Glogovac
Foto: Dinko Borozan

No, u ovoj sezoni Prve i Druge županijske lige, i to baš zbog te nove Elitne lige, neće biti slučaj. Isto tako normalno je i logično da barem „fenjeraš” ode u niži rang, a ni to u ovoj sezoni neće biti slučaj.

Povlastica je samo “kanta”

Zbog osnivanja Elitne lige klubovima u Prvoj i Drugoj županijskoj ligi, ako izuzmemo „kantu” koju će prvak dobiti od Saveza, sasvim je svejedno hoće li biti prvi ili šesti jer svi oni koji u Prvoj županijskoj ligi budu među šest najboljih idu u tu pompoznu Elitnu ligu.

Ista je situacija i u Drugoj županijskoj ligi, momčadi koje će izboriti plasman od prvog do šestog mjesta idu u Prvu županijsku ligu.

U toj novoj Prvoj županijskoj ligi će ostati i sve momčadi iz aktualne Prve županijske lige koje će sezonu završiti od sedmog do posljednjeg 14. mjesta. I u novoj Drugoj županijskoj ligi će ostati sve momčadi iz aktualne Druge županijske lige koje prvenstvo završe od sedmog do posljednjeg 14. mjesta.

Javno šute, u “mraku” prigovaraju

E to je tema o kojoj se također ne rado javno priča u klubovima, dok se u kuloarima od klupskih čelnika, pogotovo klubova, koji se bore za titulu prvaka, može čuti kako je ova sezona u natjecateljskom smislu itekako nepravedna.

NK Prekodravac Ždala - NK Podravec Torčec
Foto: Dinko Borozan

Tako je primjerice Podravcu iz Torčeca, Prekodravcu iz Ždale i Omladincu iz Herešina koji vode grčevitu borbu za prvo mjesto u Drugoj županijskoj ligi, ako previše ne pate na to da podignu „kantu”, sasvim svejedno hoće li biti prvi, drugi ili treći jer će svi zajedno u idućoj sezoni otići u istu, Prvu županijsku ligu.

Tako će i uvjerljivo vodeća momčad Prve županijske lige, đurđevački Graničar, primjerice, ako Bilogora iz Grubišnog Polja, koja jedina u Četvrtoj hrvatskoj ligi Sjever ima ambicije za viši rang, i dalje bude htjela igrati Treću hrvatsku ligu, ostati bez mogućnosti „napredovanja” u ligu pod ingerencijom Hrvatskog nogometnog saveza.

Pravila diktiraju “moćnici”

U kuloarima se može čuti i glas nezadovoljstva iz klubova koji su sigurno izborili ostanke u Prvoj i Drugoj županijskoj ligi jer momčadi koje prvenstvo završe na posljednjem 14. mjestu ostaju u istoj ligi kao i oni.

I opet se u tim kuloarima provlači teza da se uporno s reorganizacijama liga pogoduje klubovima koje vode „moćnici” i da su baš oni ti koji „diktiraju” pravila igre. Slaba utjeha će prvacima Prve i Druge županijske lige biti pehar vrijedan 100-tinjak eura jer će manje-više ostati u društvu s kojim su i u ovoj sezoni, iako bi i oni htjeli dobiti priliku da zaigraju u „stvarnom” rangu više, a ne onom „papirnatom”.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Virovska prkačijada

FOTO Najprkač je onaj iz Koprivničkih Bregi, nagrađena i najbolja tacna i najljepši štand

Poznati su dobitnici nagrada na ovogodišnjoj Virovskoj prkačijadi. Najuređeniji štand ima Društvo žena Novigrad Podravski, dok su se nagradom za...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×