15.1 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PRILIKA ZA USAVRŠAVANJE

Još jedno priznanje za našu kulturnu scenu! FUNK postao član Mreže društveno-kulturnih centara
J

Ne propustite

Još jedno od priznanja za koprivnički FUNK došlo je nedavno, na osnivačkoj Skupštini održanoj 28. svibnja u Zagrebu, kada je osnovana nacionalna Mreža društveno-kulturnih centara.

Koprivnički Savez udruga FUNK, uz još osam kulturnih centara iz cijele Hrvatske, osnivač je ove Mreže.

Mreža je osnovana na inicijativu saveza udruga, platformi i udruga koji zagovaraju uspostavu institucionalnog okvira za društveno-kulturne centre, su-upravljaju postojećim društveno-kulturnim centrima u Hrvatskoj po načelu sudioničkog upravljanja i razvijaju modele civilno-javnih partnerstava u kulturi.

Andreja Salajec iz udruge maMUZE // Foto: Adela Zember
Andreja Salajec iz udruge maMUZE // Foto: Adela Zember

– Osim što ćemo sudjelovati u zagovaračkim aktivnostima na nacionalnoj razini, moći ćemo iskoristiti i mentorstvo i savjete za javno-civilna partnerstva na lokalnoj razini, te naravno prenositi znanja i iskustva o tome kako što bolje surađivati i komunicirati s institucijama i Gradom, kako bi najbolje zajednički upravljali prostorom – rekla je za ePodravinu jedna od predstavnica i tajnica FUNK-a, Andreja Salajec.

Među osnivačima su organizacije koje imaju puno iskustva upravo u tom zajedničkom upravljanju.

– Iako mi sve te organizacije već godinama pratimo, a mnoge ljude iz njih i poznajemo otprije, sada ćemo moći malo direktnije dobiti uvid u to kako su drugi gradovi riješili neke probleme s kojima se mi sad susrećemo, kako te organizacije osiguravaju održivost budžeta i programa, kako rade s publikom – pojasnila je Salajec.

Uz brojne organizacije iz Hrvatske, svoju predstavnicu na osnivačkoj Skupštini imala je i
udruga FUNK iz Koprivnice, koju je predstavljala Andreja Salajec dok ostale udruge dolaze iz Dubrovnika, Splita, Hvara, Karlovca, Zagreba, Rijeke i Pule.

Denis Košćak (Rocklive) i Andreja Salajec (Mamuze) na konferenciji za novinare u Kampusu // Foto: Koprivnica.net
Predstavnici FUNK-a: Denis Košćak (Rocklive) i Andreja Salajec (Mamuze) u Kampusu // Foto: Koprivnica.net

Savez udruga FUNK nakon Covid-19 pandemije uskoro nastavlja s aktivnostima. Već su započele radionice sviranja i probe mladih koprivničkih bendova, a uskoro će biti održani i prvi programi. Ono što Udruga FUNK ističe kao glavni fokus u narednom periodu, svakako je rješavanje infrastrukturnih nedostataka, poput adaptacije i stavljanja u funkciju sanitarnog čvora, te dovod pitke vode u prostor.

FUNK trenutno čeka rezultate natječaja na koje je aplicirao s ciljem adaptacije, no svakako očekuje i podršku Grada Koprivnice u tom segmentu. Podršku u tome FUNK ima i od ostalih društveno kulturnih centara s kojima sada čini mrežu na nacionalnoj razini.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

[FOTO/VIDEO] TEŠKA NESREĆA Tri automobila sudarila se u Čakovečkoj, ima ozlijeđenih

Teška prometna nesreća dogodila se maloprije u Čakovečkoj ulici u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarila su se tri automobila u blizini...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×