12.4 C
Koprivnica
Petak, 12. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Josipović ponovo u našem kraju
J

Ne propustite

Predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović, danas je posjetio Đurđevac. Svoj posjet započeo je u đurđevačkoj Gradskoj vijećnici, gdje su mu se pridružili gradonačelnik Đurđevca, Slavko Gračan, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, gradonačelnik Koprivnice, Zvonimir Mršić, gospodarstvenici i ostali.

U svom obraćanju, naglasio je važnost decentralizacije za razvoj Hrvatske: “Jedna od važnih stvari koje čekaju buduću vladu, koje god boje ona bila, je da razmisli o tome kako da formira državu u smislu decentralizacije. Opće iskustvo Europe pokazalo je da zemlje koje su mudro provele decentralizaciju bolje prosperiraju.” Naglasio je i važnost otvorene i konstruktivne političke rasprave: “Po mom sudu, Hrvatskoj fali kultura političkog dijaloga, pri čemu ne mislim samo na rasprave između stranaka.”

Pokrenuti gospodarstvo

Kritizirao je ono što je u Hrvatskoj već godinama praksa, iako to nitko neće javno priznati, a to je da se gradi i ulaže u mjesta iz kojih dolaze ljudi koji su na vlasti. Dotaknuvši se teškog stanja gospodarstva, rekao je: “Po mom sudu, u znatnoj mjeri treba relaksirati uvjete gospodarskog poslovanja.” Također, kako je važno privući investitore, gdje postoje mnogi interesenti, o čemu se osvjedočio zahvaljujući svojim susretima sa subjektima međunarodne politike.

Nakon vijećnice, pozdravio je okupljene građane i popio kavu u Gradskoj kavani. Poslije toga, uputio se u đurđevački Stari grad, gdje je razgledao izložbu slika te se obratio novinarima. Na njihovo pitanje vezano uz  prijedlog ocjene ustavnosti zakona o ništetnosti, rekao je da je važno zaštiti prava hrvatskih branitelja ,no da od istog ne odustaje.

Problem zrakoplovstva

Potaknuto intervjum generala Lovrića u subotnjem Vjesniku, komentirao je i stanje u hrvatskom ratnom zrakoplovstvu: “Naše borbeno zrakoplovstvo, s obzirom na vijek trajanja aviona, je negdje pri kraju. Naravno da je vrlo važna zadaća razmišljati kako urediti zaštitu hrvatskog zračnog prostora i tu ima različitih varijanti. Sjajno je naglasio gospodin general, svi bi smo željeli imati borbeno zrakoplovstvo, ali će to ovisiti o našim mogućnostima.”

Uputio se nakon togau tvrtku HAAS te na Đurđevačke peske. Đurđevčani su predsjednika pozvali da im iduće godine bude gost na najpoznatijoj đurđevačkoj manifestaciji, čiji je predsjednik pokrovitelj – Picokijadi.

{vsig}vijesti/11-2011/josipovic2{/vsig}

21.11.2011. Ivo Josipovic u Djurdjevcu from Koprivnica.net on Vimeo.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rasinjski ljepotan

FOTO Pogledajte kako će izgledati novi dvorac Inkey, bit će to pravi turistički biser sjevera Hrvatske

Mnogo je bilo skeptika kad je Županija kupila derutni dvorac Inkey u Rasinji za 60-ak tisuća eura. Ova se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×