19 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ODRŽANA RADNA SJEDNICA

Jučer obilježen Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Hrvatskoj
J

Na sjednici su članovima predstavljene i informacije vezane uz sustav civilne zaštite za 2020. godinu.

Ne propustite

U prostorijama Županijske uprave održana je peta sjednica Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj.

Sjednicu kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren, otvorio je zamjenik župana, ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić.

Ljubić je uvodno uz čestitku i zahvalu članovima na suradnji, napomenuo kako sustav civilne zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji funkcionira na najvišoj razini.

Ratimir Ljubić // Foto: kckzz

– Svi dionici sustava izvrsno međusobno surađuju u preventivnim akcijama, vježbama, ali i kriznim situacijama kojih srećom u posljednje vrijeme nije bilo. Situacija je stabilna po pitanju sigurnosti, a u slučaju da i dođe do izvanredne situacije spremni smo odgovoriti na sve zahtjeve. Radimo kvalitetno u skladu sa svim protokolima i stanovništvo naše županije se može osjećati sigurno – kazao je zamjenik Ljubić.

Čestitkama i zahvali članovima Stožera na dobrom i predanom radu priključio se i župan Koren koji je istaknuo kako sve sastavnice sustava civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na najvišoj razini provode aktivnosti u planskom i operativnom području svog djelovanja.

Darko Koren // Foto: kckzz

– U više smo navrata pokazali da zajednički kvalitetno operativno djelujemo u kompleksnim i izvanrednim situacijama te da smo spremni na adekvatan način nositi se s problemima bilo da se radi o situacijama poplava, migrantske krize ili pojave nekih bolesti kao što je to sada slučaj. Posebno se u ovom trenutku zahvaljujem našim zdravstvenim djelatnicima koji su angažirani na slučaju pojave koronavirusa, smatram da smo optimalno pristupili problemu bez stvaranja nepotrebnih tenzija u društvu. Važno je da se prezentira prava slika stanja koje je u ovom trenutku dobro, što potvrđuju i ministar zdravstva Vili Beroš i ravnateljica  Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić. Apeliram još jednom da se ne potencira krizno stanje, problemu pristupamo u skladu sa svim protokolima, a ustanove i službe rade predano, profesionalno i odgovorno kako bi stanovnici naše županije bili sigurni – napomenuo je župan.

Članovima Stožera predstavljene su aktualne informacija o koronavirusu koje je predstavila  ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije  Draženka Vadla. Ravnateljica je još jednom skrenula pozornost kako je trenutna situacija dobra te su poduzete sve potrebne mjere.

Draženka Vadla // Foto: kckzz

– Nema razloga za zabrinutost, na našem području nema osoba sa simptomima koronavirusa. Sustav funkcionira te još jednom skrećem pozornost da se svi koji osjećaju simptome ne odlaze u ambulante i bolnicu, nego neka se  prvo jave na dežurne brojeve epidemiologa koji će savjetovati što činiti i kako se ponašati. Razloga za paniku nema – istaknula je ravnateljica Vadla.

Na sjednici su članovima predstavljene i informacije vezane uz sustav civilne zaštite za 2020. godinu koje je ispred Službe civilne zaštite Koprivnica prezentirao Roman Sabol te informacije o novom Zakonu o vatrogastvu te Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku o čemu je prisutne izvijestio zapovjednika vatrogasne zajednice KKŽ Zvonimir Habijan.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bih dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×