12.1 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NOVO U KNJIŽNICI

Kakav kraj godine, kupili novi Bibliobus, stari još uvijek vozi, Galinec: 30 dana ove godine bio je u kvaru, pod hitno ga moramo mijenjati
K

Ne propustite

Građane iz okolice Koprivnice, posebno one koji koriste usluge Bibliobusa razveselit će informacija da je koprivnička Knjižnice i čitaonica Fran Galović kupila novo vozilo.

Za početak je nabavljen kamion s podvozjem, koji će kroz nekoliko mjeseci dobiti svoj “sanduk” i biti nadograđen te preuređen u knjižnicu na kotačima. Novi bibliobus bit će još veći i prostraniji od sadašnjeg pa će i do 2800 korisnika u 17 općina koliko ih trenutno opslužuje staro vozilo, stizati veći broj knjiga, neknjižnog sadržaja kao i nove usluge.

Kako je objasnio ravnatelj Knjižnice Karlo Galinec, vozilo koje je stiglo u njegovu ustanovu vrijedno je 750 tisuća kuna, a sredstva su osigurali Ministarstvo kulture i medija, Koprivničko-križevačka županija i Grad Koprivnica.

Stari Bibliobus na prometnicama županije je 19 godina, još uvijek vozi, ali kilometri su učinilo svoje i došlo je vrijeme za zamjenu.

– Ima sve više kvarova, ove godine oko 30 dana nije vozio i svake je godine upitno hoće li na idućem tehničkom pregledu proći. Pod hitno smo morali naći rješenje da nabavimo novo vozilo i srećom Ministarstvo, Županija i Grad su to prepoznali i odlučili financirati – objasnio je ravnatelj.

Prikolicu, odnosno kabinu Bibliobusa, Knjižnica će prijaviti na natječaj potkraj siječnja, a očekivano je da će sredstva biti osigurana u travnju. Nakon toga, mogla bi krenuti nadogradnja novog prostora koja će potrajati oko pet mjeseci. Kako očekuje ravnatelj, novi Bibliobus do kraja iduće godine trebao bi biti u funkciji.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Simbolične kazne

Poznati detalji sukoba na benzinskoj u Koprivnici, dečko s Lenišća zakačio se s dva Brazilca, evo zašto…

Bilo je dosta napeto u "gluho" doba noći u listopadu na benzinskoj postaji u Kolodvorskoj u Koprivnici. Naime, oko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×