17.9 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Neće u zatvor!

KAKAV LIK Privodili ga u Kalinovcu pa ozlijedio dva policajca, u postaji mlatio i trećeg: “Mene ništ’ ne je*e!”
K

Je, sve je kak' ste rekli. Sve priznajem i nemam ništa više za dodati - kazao je u obranu.

Ne propustite

Nevjerojatno je što je sve napravio policajcima jedan 39-godišnjak u Kalinovcu prilikom privođenja. Ovaj se naizgled pravosudno jasan slučaj “otegnuo” na čak osam godina. Bilo je to u ljeto 2016. godine kad je okrivljeni imao 31-u godinu.

U večernjim satima u Kalinovcu, jedan je mještanin pozvao policiju zbog ponašanja okrivljenog. Stigla su dva policajca. Odmah ih je počeo vrijeđati: “Pi*ka vam materina, koji ste vi ku*ac”. Jednom je policajcu vikao da će ga ubiti, da će ga pronaći, da zna gdje živi i da neće mirno hodati ulicom.

Ozlijedio dva policajca, u postaji i trećeg

– Policajac mu je potom stavio lisice i odveo ga u policijski auto. Pritom je uspio nogom udariti u trbuh druog policajca, a zatim i nogom u glavu policajca koji ga je privodio. On je dobio ozljede u predjelu desnog oka, a drugi krvni podljev lijeve strane trbuha – navodi se u presudi koja je donesena nakon osam godina.

Policijsko privođenjeozlijedio dva policajca
Ilustracija // Foto: ePodravina

No, tu nije stao. U đurđevačkoj je policiji rukama potrgao madrac na kojem je morao spavati u pritvoru. Opet su ga pokušali vezati pa je trećeg policajca nogom udario u nogu i vrijeđao: “Vmoril te bu, mene ništ ne je*e, kad izađem nema te…” I taj je policajac prijavio ozljedu – oteklinu i crvenilo na potkoljenici. Kako nisu mogli njime vladati prevezli su ga u koprivničku policiju, a tamo je pak izgrizao i pokidao još jedan madrac.

Zbog napada na policajce kaznili su ga s 11 mjeseci zatvora, te kaznu zamijenili radom za opće dobro. To je otprilike 660 sati javno korisnog rada koji će morati odraditi. Zbog materijalne štete izrečena mu je kazna nešto viša od 900 eura.

Sud: Ovako će zadržati posao

– Je, sve je kak’ ste rekli. Sve priznajem i nemam ništa više za dodati. Financijsku ću štetu moći podmiriti u roku od tri mjeseca po pravomoćnosti presude – kazao je okrivljeni, koji se, doduše još uvijek ima pravo žaliti.

– Zamjena kazne zatvora radom za opće dobro u dovoljnoj će mjeri okrivljeniku uputiti prijekor za počinjeno kazneno djelo. Osobnim radom i odnosom prema posljedicama izazvanim počinjenim djelom razvit će svijest o štetnosti i odgovornosti za počinjeno djelo . Također, shvatiti neprihvatljivosti činjenja kaznenih djela. Usto omogućit će mu se i da zadrži stalno zaposlenje – pojasnili su presudu na sudu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Otišao bez pozdrava

JESTE LI GA VIDJELI U Podravini nestao mladić Luka, policija moli sve koji nešto znaju da odmah jave!

Mladić (20) nestao je još 18. svibnja i policija moli sve koji znaju bilo kakvu informaciju o njemu neka...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×