14.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PLANOVI

Kalinovčani donijeli proračun za iduću godinu, Sobota: Nastavljamo ulagati u poduzetničku zonu koja je naš najveći potencijal
K

U proračunu su osigurana sredstva i za razne potpore koje su prvenstveno prilagođene mladim obiteljima od sufinanciranja dječjeg vrtića, školskog pribora, smještaja u učeničkim domovima i stipendija do stambenog zbrinjavanja kaže Darko Sobota

Ne propustite

Kalinovački općinski vijećnici izglasali su proračun za iduću godinu koji iznosi 4,5 milijuna eura. Kapitalne investicije, naglasio je općinski načelnik Darko Sobota, vezane su uz daljnji gospodarski razvoj.

– Nastavljamo ulagati u poduzetničku zonu koja je naš najveći potencijal. Kreće izgradnja infrastrukture na novih šest parcela, a ta investicija vrijedna je 1,4 milijuna eura. Već sad postoji interes da se sve parcele popune, i to ne samo od RASCO-a, nego i drugih investitora koji se bave proizvodnim djelatnostima. To će dovesti do otvaranja novih radnih mjesta, a samim time stabilnosti proračuna generacijama koje dolaze čime će omogućiti daljnje provođenje mjera usmjerenih na mlade obitelji i najmlađe mještane koje će, pak, rezultirati željenim poboljšanjem demografske slike – naglasio je Sobota.

Foto: Općina Kalinovac

Među prioritetima je, kaže načelnik, i projekt prometnog rasterećenja samog ulaska u Kalinovac s Podravske magistrale.

– Svjedoci smo kako se u jutarnjim i popodnevnim satima teško uključiti na Podravsku magistralu s izlaza iz Kalinovca, a bilo je i dosta prometnih nesreća, od kojih je bilo i onih s tragičnim posljedicama. Zato ćemo paralelno s proširenjem poduzetničke zone raditi i na formiranju još jedne prometne trake na tom spornom mjestu, kao i novog cestovnog ulaza u postojeće i buduće proizvodne pogone, kao i sam Kalinovac – kaže Sobota.

U planu je i uređenje okoliša Zavičajnog muzeja s novim dječjim igralištem, izgradnja pomoćnog terena na nogometnom igrališta, uređenje dječjeg igrališta u središtu Kalinovca, rekonstrukcija javne rasvjete u Batinskama te pristupne ceste za dječji vrtić. Prioritet je i projekt nadogradnje zgrade dječjeg vrtića za dvije nove odgojne skupine.

– U proračunu su osigurana sredstva i za razne potpore koje su prvenstveno prilagođene mladim obiteljima od sufinanciranja dječjeg vrtića, školskog pribora, smještaja u učeničkim domovima i stipendija do stambenog zbrinjavanja. Nismo zaboravili ni na starije mještane, a naravno da ćemo financirati i rad svih udruga – zaključio je Darko Sobota.

Foto: Općina Kalinovac

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Napadač u istražnom zatvoru

POKUŠAJ UBOJSTVA KOD ĐURĐEVCA Muškarac iz oružja pucao u mladića, krvav uspio pobjeći

Kako upravo doznajemo, 41-godišnjak sa zagrebačkog područja nalazi se u istražnom zatvoru zbog sumnje da je pokušao ubiti mladića...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×