1.2 C
Koprivnica
Subota, 28. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
POSTAVLJENE SU DILJEM HRVATSKE

Kamere za nadzor brzine nemaju slabost, a hvatat će vozače i u drugim prekršajima: U Podravini se vozi zaista brzo
K

Moći će snimiti više vozila odjednom. Do sada je nastajao problem kod identifikacije vozila koja su prekoračila brzinu, a kretala se paralelno s drugima u istome smjeru.

Ne propustite

Naravno da nemaju, odgovorila je osoba iz Ministarstva unutarnjih poslova na pitanje imaju li nove kamere za nadzor prometa koje se ovih dana postavljaju diljem Hrvatske bilo kakvu slabost, piše Index.hr.

- Oglas -

Prema najavama ministarstva, kamere bi mogle onemogućiti sve prevare glede prekoračenja brzine.

Kvaliteta slika omogućava apsolutno prepoznavanje lica vozača. To je važno jer smo se u policiji dosad često susretali sa situacijama gdje nam se nije htjelo reći tko je vozio u trenutku počinjenja prekršaja, odnosno lagalo nam se tko je upravljao vozilom i to, recimo, u situacijama kad se radilo o recidivistima, pa bi netko iz vozila preuzeo krivnju. Osim toga, utvrđivanje identiteta bilo je jedno od sredstava odugovlačenja postupka pred nadležnim sudovima, znalo bi se dogoditi i da se odustane od progona jer se nije moglo utvrditi tko je upravljao vozilom – rečeno je za Index.hr.

Nadalje, iz MUP-a navode kako će iz svojih centara zbog napretka tehnologije, odnosno bežičnog prijenosa informacija, moći pratiti i druge prekršaje. Primjerice, korištenje mobitela tijekom vožnje, nekorištenje sigurnosnog pojasa, a uzevši u obzir mogućnost snimanja kazali su kako će im kamere biti od koristi za utvrđivanje detalja prometne nesreće.

- Oglas -

Index.hr doznao je i kako kamere mogu snimati više vozila odjednom. Do sada je nastajao problem kod identifikacije vozila koja su prekoračila brzinu, a kretala se paralelno s drugima u istome smjeru.

Sugovornik smatra kako su kamere postavljene upravo na lokacijama na kojima se vozi brzo i mnogo

– Po meni su one zaista dobro odabrane. Recimo, na lokacijama u Podravini gdje se ovih dana postavljaju kamere, vozi se zaista brzo, baš gledamo kako ljudi ne vode računa o ograničenju brzine – rekao je za kraj sugovornik za Index.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

noć muzeja

FOTO Picoki učili o elektrografiji, fenomenu Đurđevačkih pijesaka i uživali u djelima Lackovića Croate, E. Janković Hapavel: Godišnje brojimo 18.000 posjetitelja

Pod geslom "Muzeji su važni" sinoć je diljem Hrvatske održana najveća kulturna manifestacija Noć muzeja. Kako je bilo u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti