20.2 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

KAMP HRS-a // U Zadru i 17 Podravkinih djevojčica
K

Ne propustite

U organizaciji HRS-a, a po prvi puta pod pokroviteljstvom Ghetaldusa, i ove se godine održava rukometni kamp za perspektivne igračice i igrače. Dugi niz godina, Crikvenica je bila destinacija u kojoj su se održavali kampovi, dok se od ove godine kamp održava u gradu Zadru, u vremenu od 17. lipnja do 5. srpnja. Smještaj u sobama sa 4-6 kreveta i četiri obroka dnevno, osigurani su hostelu Zadar.

Uzrasne kategorije sudionika su djevojke i mladići: mlađe kadetkinje-kadeti (rođeni 1996/97.), djevojčice-dječaci (rođeni 1998/99.), mlađe djevojčice-dječaci (rođeni 2000/01.), mini rukomet (rođeni 2002/03.). Sudionici su podijeljeni u tri turnusa po šest dana. Rad je organiziran u homogenim grupama, koje će raditi na otvorenim terenima i u dvorani, a planom je predviđeno pet treninga i pet utakmica. Teme koje će voditelji-treneri obrađivati u svojim grupama, biti će: obrana 6-0 i 5-1, napad na 6-0 i 5-1, igra 2-2, 3-3, 4-4, promjena mjesta u napadu i individualni rad po igračkom mjestu.

KLUB OSIGURAVA PEIJEVOZ PODRAVKINIH KADETKINJA

Sudjelovanje u kampu daje mogućnost isticanja i drugih perspektivnih igrača iz klubova koji se obično ne pojavljuju na državnim natjecanjima, tako da se lakše može pratiti njihov rad i napredak. U istom terminu zakazano je i okupljanje mlađe kadetske reprezentacije u koju je pozvano sedam igračica Podravke.

Osim obaveznog programa i stjecanja rukometnog znanja, slobodno vrijeme provodi se na plaži, a svakodnevno je organiziran i večernji program uz muziku i animatore. Ovdje se stvaraju prijateljstva za cijeli život, a rastanci i odlasci iz kampa nikada ne prođu bez suza i obećanja ”vidimo se dogodine”.  Kao i prijašnjih godina, sudionice kampa bit će perspektivne igračice Podravke, rođene 1996/97. (sedam) i  1998/99. (10) te trener, a klub će osigurati odlazak i povratak naših igračica.

Branko Krajačić

IZ PRIOPĆENJA HRS-a

KAMP JE MEĐUNARODNI

Na kampu će se okupiti više od 500 mladih rukometaša i rukometašica, a održava se u obnovljenom hostelu ”Zadar. Treninzi će se održavati na novim vanjskim terenima u sklopu Hostela te u sportskoj dvorani ”Mocire”, a djecu će podučavati 20 rukometnih trenera, navodi se u priopćenju HRS-a.

Voditeljica Ghetaldus kampa HRS-a Lidija Bojić-Čačić zadovoljna je odazivom i novom lokacijom:

– Naš partner Hrvatski ferijalni hostelski savez uistinu se potrudio oko smještajnih uvjeta i sve izgleda puno bolje nego na dosadašnjim kampovima. Kapaciteti su gotovo popunjeni, ostalo je još nešto malo mjesta u drugom turnusu, ali vjerujem da ćemo i to popuniti. Također, željela bih zahvaliti gradu Zadru koji je prepoznao vrijednost ovog kampa i maksimalno izlazi u susret svim našim zahtjevima i potrebama te vjerujem da ćemo se dugoročno pozicionirati upravo ovdje u Zadru.

Uloga Ghetaldus središnjeg kampa HRS-a, između ostalog,  je i selekcionirati perspektivne igrače i igračice godišta 1996/97. za novu kadetsku reprezentaciju. Kamp je međunarodnog karaktera, osim igrača i igračica iz Hrvatske, sudjeluju i mladi rukometaši i rukometašice iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Norveške. To je još jedan dokaz višegodišnjeg dobrog rada Kampa HRS-a koji je prepoznat u međunarodnim okvirima. Budući da će A reprezentacija dio priprema za Olimpijske igre obaviti u Zadru, planiran je posjet rukometaša Kampu gdje će se sudionici Kampa upoznati i družiti sa svojim rukometnim idolima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Slijetanje

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Teška nesreća, vatrogasci vadili vozača iz vozila, automobil potpuno smrskan

Teška prometna nesreća dogodila se maloprije na relaciji između Rasinje i Prkosa. Kako doznajemo od našeg fotoreportera, sve hitne službe...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×