Kanalizacija u Herešinu konačno gotova, u Reki ne, Grad najavio kaznene penale izvođaču

13:42h
0
Ilustracija

S gotovo godinu zakašnjenja završili su radovi na izgradnji kanalizacije u Herešinu. Tehnički pregled je obavljen pa se očekuje i uporabna dozvola, rekla nam je pročelnica Jasna Golubić podsjetivši da u Herešinu postoji stara kanalizacija, pa će objekte priključivati na ovu novoizgrađenu:

„Nakon ishođenja uporabne dozvole Komunalac će putem tvrtke Koming krenuti raditi nove priključke na novu kanalizaciju u cijelom naselju i onda se bude moglo priključiti.”

Na pitanje hoće li to morati platiti sami građani, pročelnica Golubić je odgovorila da ne, jer je taj posao ugovorio Komunalac s Komingom. 

I dok je kanalizacija u Herešinu konačno gotovo, ona u Reki – nadaju se u gradskoj upravi, bit će do kraja godine. Naime, posao je na javnom natječaju zahvaljujući ponuđenoj nerealno niskoj cijeni dodijeljen Zajednici ponuditelja Osijek Koteks i Alpine bau, s kojom je cijelo vrijeme bilo mnogo problema. Pročelnica Jasna Golubić:

 

„Imali smo niz razgovora i nesuglasica s izvođačima. Pokušavamo dovesti do kraja tu investiciju ipak s tim istim izvođačima zato što je to ipak jednostavnije i bolje nego uvođenje novih izvođača koje zbog Zakona o javnoj nabavi zahtijeva puno vremena i komplikacija. I evo, uspjeli smo do sada a onda ćemo  morati rješavati kod okončanog obračuna s izvođačem sve nesuglasice koje su tijekom radova bile.“

Grad je izvođaču već najavio da će za – ovu oko 5 milijuna kuna vrijednu investiciju – naplatiti 5-postotne kaznene penale.

tekst: Radio Drava

čitam...